Utgivarna på alliansfriheten.se går här noggrant igenom de stridande parternas agerande, särskilt Rysslands, i förhållande till folkrätten.

Alliansfriheten.se

Föregående artikelLunchsamtal på Carro
Nästa artikelFolkrätten och politiken

1 KOMMENTAR

  1. En intressant sammanställning att ta del av i fråga om betydelsen hur viktig FN-stadgan är och därigenom, skiljer den inte ut någon stormakts självpåtagna rätt till egen tolkning. Ty den gäller lika för alla medlemsstater.

    Nu har kriget i Ukraina hamnat i fokus vilket inte förvånar eftersom detta fruktansvärda berör stormakters intresse av att stärka sina kontrollbehov. Exempel på maktintressen som dessvärre skiljer ut och begränsar människors självklara rätt, varhelst till ett värdigt liv.

    USA/Nato och Europa bör nog inse att deras roll, som den dominerar världsledande ordningen, är numera inte den allenarådande. Därför finns det anledning för dom att fundera och inse betydelsen av globala samarbetsformer i FN:s regi. Och då inte minst med tanke på framförallt västs levnadsmönster genom några århundraden tärt på jordens möjligheter att återhämta sig i fråga om miljö och katastrofala klimatförändringar. Jag menar att denna ödesfråga är så viktig och därmed borde den vara möjlig att enas om.

    Vad än väst anser om andra länders styre är det trots allt ett maktförhållande som inte går att förändra med vapenmakt.

    Vi befinner ju oss alla på samma livsnödvändiga planet och det borde vara utgångsläget när man pratar med varandra.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.