Så dj-a insnöat

skottning

B och jag slirade ut till Stjärnudden idag, har inte varit där på flera veckor. Vi möttes av ett snötäcke som faktiskt var svårt att ta sig över. Skor, strumpor, byxor blev dyblöta och iskalla innan vi nådde  förstukvisten. En halv meter snö på taket, men det håller. Det är väl ändå inte värre nu än krigsvintern 1940. Taket har hållit i mer än 150 år. Men mitt hemsnickrade tak på förstukvisten? Där hade växt en jättemössa som såg mycket tung ut. Fick pulsa till vedboden efter stegen och skotta av det med blöta skor och strumpor – utan säkerhetslina. Det gick utan missöden.

Sedan var det bara att sätta igång med en snökanalen ner till grinden. Det blev bra motion, minst lika bra som gymmet igår. Medan B matade fåglarna, vittjade och agnade om musfällorna, skvätte några droppar vatten på pelargonievraken hann jag nästan klart.

På hemvägen berättade P1-programmet Musiknyheterna att Scenkonstbolaget av chefsdirigenten i Nordiska kammarorkestern i Sundsvall (Christian Lindberg) krävt lönesänkning på 40%, inte säga något negativt om Scenkonstbolaget, att publiken skall tillåtas mobilfilma och sprida konserterna på YouTube, inta ha något inflytande på programsättning och att “skratta mycket för att hålla personalen på bra humör”. Ja han skrattade verkligen i radion idag efter sin uppsägning.

Vi hörde också om att den nya skollagen skickats tillbaka från lagrådet  till utbildningsdepartementet för att den var oklar på alltför många punkter och dessutom skriven på dålig svenska. Till råga på allt hade Skolinspektionen klagat på skolornas nya “skriftliga omdömen”. De var inte tydliga nog om elevernas kunskaper, de handlade mest om elevernas beteende.

Ja, man vet inte om man ska skratta eller gråta. Men ett gott skratt förlänger käften. Det kändes skönt efter skottningen att nu vara lite mindre insnöad.

_________
Artiklar om ovanstående: SvD om skollagen, Riksdag & Departement

Bloggportalen Intressant
Andra bloggar om: , , , ,

... är läst 322 gånger!

(Visited 1 times, 1 visits today)

  2 kommentarer for “Så dj-a insnöat

  1. Bror Kajsajuntti skriver:

    Men Knut, inte har du väl blivit arg över lite snö. Jag tycker gången du skottat ser rätt trevlig ut. Jag har ju minskat ned mitt skrivande på bloggen, bland annat för att en del SD-sympatisörer skrivit svar, som jag klickat bort. Jag har skrivit för andra läsare bl.a Malmö Fria Tidning/Landet Runt om snön. Jag får nog lägga ut den på bloggen.

  2. Knut Lindelöf skriver:

    Nej, jag gillar verkligen den formen av nyttigt kroppsarbete. Gymmet blir alltid lite farsartat, med en massa mänskor som utför en massa onyttigt kroppsatbete. Men sitter man insnöad bakom datorn (om uttrycket tillåts) som jag gör alltför mycket, måste man göra sig fånig på gymmet då och då.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.