”Jag arbetade i tre omgångar på Forum, sammanlagt nästan ett år. På dagarna jobbade jag i ett kontor på gatuplan med Cecilia och på kvällarna i källaren. Jean-Claude Arnault ordnade ett sommarjobb på Dagens Nyheters kulturredaktion åt mig. Det var han som ringde den dåvarande kulturchefen, Maria Schottenius, och rekommenderade mig. Samma vecka träffade jag henne på en poesiläsning i källaren och fick jobbet.”

Ja så gick det till. Det här och mycket mer kan man läsa i denna FiB-artikel av en författare som vill vara anonym om förhållandena bakom Arnaults/Frostensons kulturklubb i Stockholm. DN:s och Expressens kulturredaktioner visade Svenska Akademien vägen in i ett träsk av vänskapskorruption.

Föregående artikelTvå goda förebilder; Lila Cerullo och Henry Fonda
Nästa artikelSläktskapet mellan höger- och vänsterextremism

1 KOMMENTAR

  1. Alla bör läsa detta balanserade och balanserande inlägg om Forum och Arnault. Det är inget inlägg till hans försvar, men det reder ut korten om DNs djupa inblandning i verksamheten. Kuturchef Björn Wiman har gjort allt i sina spalter för att kasta all ”skuld” på Sv Akademien, men det är en rätt skum avledningsmanöver. Rätt ska vara rätt! Så enkelt bör det vara.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.