USA planerar dra ut sina 2000 soldater ur Syrien och förhandlar nu med Saudiarabien om att ersätta USA med en oljestatsfinansierad legostyrka (fattiga pakistaner och sudaneser). Förutom att det vore lika olagligt som att USA nu befinner sig där är det ett sätt att permanenta konflikten och kriget i Syrien. Ryssland, IRAN, Turkiet och Syrien kommer att sätta sig till motvärn.

Läs Pål Steigan som hänvisar till flera olika källor.

Föregående artikelFenomenet Aurora – två seklers mest berömda kvinna
Nästa artikelAmerikanska kongressen fråntas beslutsrätten om att gå i krig

1 KOMMENTAR

  1. Detta har varit på gång länge. Som vanligt förtjänstfullt publicerat av Steigan. Åter visar USA för öppen ridå ännu ett kommande angrepp på Syrien helt i strid med folkrätten och annan internationell lag.

    Om USA lämnar kan det ändå vara en positiv förändring då de styrkor som i så fall ersätter, är dömda att misslyckats i ett militära möte med Ryssland och Iran.

    Kurderna kan jag bara känna sorg för, då de konsekvent agerar emot sin egen frihet och eventuella framtida autonomi. Gång på gång låter de sig luras och utnyttjas av USA.

    Tillbakadragandet av amerikansk trupp (inkl norsk do) – om det verkligen sker – visar hur känsliga dessa olika insatser är utifrån ”boots on the ground”. Amerikansk trupp på marken saknar helt stöd från sin befolkning, vilket är skälet till att de konsekvent använder legosoldater i sin krigföring, nu dags för pakistansk trupp.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.