SD måste bekämpas på alla frontavsnitt!

jimmy-rymden

Jag drömde i natt att när jag slog på Rapport fick jag veta att Jimmy Åkesson i ett tal i Sölvesborg sagt att jorden går runt solen.

Mats Knutsson gav kommentaren att SD i populistisk anda nu vill dra fördel av allmänhetens intresse i astrofysiska frågor för att därmed på ett lättvindigt sätt bredda sitt inflytande i väljarkåren.

Dagen efter hade UNT en intervju med en gymnasielärare:
– Åkesson far med osanning, han ger intrycket av att jorden rör sig i en cirkel runt solen, när den i själva verket följer en ellips. Skulle vi följa SD:s uppfattning när vi gjorde almanackor skulle allt bli tokigt!

SvD:s populärvetenskaplige skribent:
– Man kan inte säga att jorden rör sig runt solen, eftersom den rör sig runt deras gemensamma tyngdpunkt, något som också solen gör. Detta följer av Newtons tredje lag som SD nu förnekar!

En professor i astronomi vid Uppsala Universitet uttalade sig för DN:
– Åkesson förtiger att också solen rör sig runt vår galax varför jorden i verkligheten beskriver en komplicerad cykloidisk bana genom rymden. Om SD:s uppfattning fick råda skulle rymdfärder bli en omöjlighet.

I min dröm gladdes jag att Sveriges journalister slår ner på fascismens onda tryne varhelst det sticker upp.

Men så vaknade jag och var mindre säker …

... är läst 317 gånger!

  5 kommentarer for “SD måste bekämpas på alla frontavsnitt!

 1. Anita Lilja-Stenholm skriver:

  Vi har alla en utmaning i att bekämpa SD och rasismems fula tryne! Tack för din kämpaglöd!

 2. Knut Lindelöf skriver:

  Det händer inte ofta, men idag kom följande lilla stinkbomb via kommentarsfunktionen till detta blogginlägg.

  ”BEKÄMPA RASISMEN! UT MED MUSLIMERNA! HEIL STALIN! GRODLÅR OCH RÖDVIN!” Avsändare: Goebbels

  Anonymiteten är förstås typisk. Att framträda med namn är riskabelt, man kan råka ut för mothugg, alltså fegt. Det enda jag kan komma åt via sökning på ip-numret 77.53.13.193 är att personen ifråga troligen finns i Broby i norra Skåne.

  Möjligen kan man tolka budskapet som att det faktiskt är ett de där mångomtalade nättrollen som varit i farten. Det kunde i alla fall stava rätt till Goebbels.

 3. Ulla-Britt Niklasson, Göteborgska skriver:

  Det hör kanske inte hit, men apropå korruptionen inom fackföreningsrörelsen pågår det år efter år – Wanja Lundby Wedin hade ju också en massa skandaler mer hyreslägenheter både här hemma och i Spanien och Alicante. Allt tystades ner!

  När det gäller dagens skandal med hotell och nakendansöser, framkom det också att men sålde viner! Var det Anitra Sten och hennes företag dom sålde viner för? Mycket intressant! Har det granskats ännu?

  Hur kan detta förekomma år efter år? Samma gamla gubbar och kärringar leker ”Flotte Wicke” på arbetarnas bekostnad!

 4. Jan Wiklund skriver:

  Beträffande SD skulle jag nån gång vilja testa tesen ”SD hycklar, de bryr sig inte ett dugg om invandring, det enda de vill är att profitera på den”.

  För om de verkligen brydde sig skulle de engagera sig för att folk skulle slippa flytta hit. Det finns tre skäl till att de immigrerar:

  1) Politiskt våld. Detta motverkas bara genom att man bygger upp en fredsrörelse som hindrar angrepp på länder som Irak, Afghanistan, Libyen …
  2) Fattigdom. Detta motverkas bara genom att fattiga länder tillåts bygga upp en industri med politiska medel, något som nu är förbjudet enligt WTO-stadgan som kräver ”fri marknad”.
  3) Global uppvärmning. Vi har inte sett så mycket av den än, men det enda man kan säga med säkerhet är att Nordafrika kommer att bli mycket svårare att leva i om jorden värms upp några grader till. Bara en mer aktiv miljörörelse kan förhindra detta.

  Jag har inte sett SD engagera sig i någon av dessa frågor, med undantag av att de var emot bombningarna i Libyen. Men det är ju lätt att tycka i riksdagen, svårare att bygga upp en fredsrörelse på basplanet.

  Alltså måste man dra slutsatsen att de inte egentligen bryr sig. Kanske de rentav tycker att ju mer invandring desto bättre, då får de mer att gnälla över …

 5. Anders Persson skriver:

  Jag blir här i St Petersburg, tack vare ”svenska troll” i Stockholm, medveten om att Sverigedemokraterna tagit avstånd från värdlandsavtalet.

  Detta ställer hela den säkerhetspolitiska debatten i nytt ljus. Självfallet måste nu varje rättänkande människa vara för värdlandsavtalet, ja egentligen börja argumentera för ett svenskt medlemskap i Nato.

  Oss ska inte SD lura!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.