Ship to Gaza – manifestation i Uppsala

Upprörda människor möttes i Slottsbacken klockan halv ett igår. Man ville åter visa världen att blockaden mot Gaza måste brytas. Det var inte många och vintern bet alla näsor, fingrar och tår. Svenska flaggan bars tillsammans med den palestinska i täten av det lilla tåget. Man går tillsammans mot Israel nu som man för 40 år sedan gick mot USA.

Fayek Sahle, Palestinier och Uppsalabo, talade till människorna på Stora torget och sa de väntade men nödvändiga orden.

Filmklippet ovan är mitt första försök med datorns händiga filmskaparprogram. Det kommer nog mer filmer framöver. Glöm inte skeppet till Gaza PG: 4 63 59-6.

Bloggportalen Intressant
Andra bloggar om: , ,

  17 kommentarer for “Ship to Gaza – manifestation i Uppsala

 1. 2010-01-31 kl. 11:49

  Tack för filmen och orden.

  Dock en annan kommentar. Du skriver: “Det var inte många och vintern bet alla näsor, fingrar och tår.” Även det går att överleva med bra kläder och varför inte en halsduk för näsa, trots maskeringsförbudet.

 2. DZ
  2010-01-31 kl. 12:00

  Mycket bra, Knut! Kopplingen till Vietnamsolidariteten känns helt riktig!
  Och vårt nya varumärke “FIBFILM” presenteras starkt!!!

 3. 2010-02-01 kl. 12:22

  Bra! Önskade jag vore där.

 4. 2010-02-02 kl. 11:20

  “Det som sker i Gaza är folkmord”? Talaren borde hålla sig till sanningen istället för lögnen.

  Vill inte ge demagoger tips, men man kan givetvis lägga på musik under ett tal, men isåfall instrumental sådan, utan lyrik, då uppmärksamheten påverkas.

 5. 2010-02-02 kl. 12:10

  Trots musiken och sången i bakgrunden uppfattade du talarens ord. Det var precis det som var meningen.

 6. 2010-02-02 kl. 12:34

  Tja, vet inte vad jag blev mest förbannad på, talarens lögn om folkmord eller den usla editeringen.

 7. 2010-02-02 kl. 16:36

  Usel editering är lätt åtgärdat, inget att hetsa upp sig över. Men det du kallar lögn är allvarligare och därför värt att utveckla.

 8. Adler
  2010-02-03 kl. 23:45

  Tja, bevisa att det pågår ett folkmord? Sist jag kollade ökade palestinska befolkningen tredubbelt jämfört med Israeliska. Var är folkmordet … är du konferancier på hycklarnas scen? Du (ni) devalverar begreppet folkmord. Folkmord var när Europas judar Förintades och kulturen (den jiddischska) försvann ur existensen och existerar nu mer som en kurs på Lunds universitet.

  Dina förfäder lär vända sig i graven, har du ingen skam i kroppen Lindelöf?

  Varför ge utrymme till nazisten tillika pillerknapraren Erlingsson i tidigare trådar … det är inte demokrati, det är galenskap.

 9. 2010-02-04 kl. 9:07

  Allt från sionistterrorn i Palestina 1948 till bombanfallet mot Gaza 2009 och den pågående utsvältningen pekar entydigt mot att folkmord är syftet. Att födelsetalen är högre bland palestinier än bland judar har inte med saken att göra. Både du och Erlingsson har åsikter jag ogillar, men så länge diskussionen fungerar låter jag den fortgå här på min blogg.

 10. Adler
  2010-02-05 kl. 10:46

  “Allt från sionistterrorn i Palestina 1948 till bombanfallet mot Gaza 2009 och den pågående utsvältningen pekar entydigt mot att folkmord är syftet.”

  Nej, olika operationer har haft olika syften. Men sitter du inne med bevis för ett enhetligt syfte till folkmord (t ex i form av de nyligen framkomna blueprintsen över nazisternas dödsläger) så presentera dem gärna. Eller vad får dig att jag ska tro på ditt ord? Empirisk fakta tack.

  Okey, jag vet du är envis och, uppenbarligen hjärntvättad, då du själv är övertygad om att det pågår systematiskt folkmord i Palestina, trots att du saknar bevis för detta. Anser ens palestinerna själva att Israelernas plan är att utrota dem från jordens yta?

 11. 2010-02-05 kl. 11:50

  Ditt sätt att resonera är förbluffande likt förintelseförnekarnas; empiriska belägg är det enda som duger. Existensen av nazisternas gaskammrare ifrågasätts för att de mest bygger på personliga vittnesmål (som anses opålitliga i vetenskaplig bremärkelse). Påståendet att Cyklon B och dieselavgaser inte duger för att massgasa ihjäl människor pekar mot att Förintelsen är en bluff – menar de också. Nu ifrågasätter du mitt påstående att folkmord är syftet med sionisternas terror. Kalla det vad du vill. Men sionisterna söker med alla medlel mest effektiva sätt att förinta den Palestinska nationen.

 12. Adler
  2010-02-05 kl. 16:36

  Du har inget att stödja ditt påstående med alltså, att alla operationer IDF och Israel har gjort från 1948-2010 har det gemensamma syftet att utföra folkmord.

  Trovärdigt värre.

 13. 2010-02-05 kl. 22:07

  Palestinakonflikten reducerat till simpelt ordvrängeri. Du sprider dimma över de av IDF döade barnen i Gaza. Skamlöst! Diskussionen slut.

 14. DZ
  2010-02-06 kl. 16:16

  Ang diskussionen om “folkmord”.

  Det är ett på många sätt besvärligt begrepp. Officiell definition finns.
  https://www.manskligarattigheter.gov.se/extra/pod/?id=64&module_instance=3&action=pod_show

  Men med denna kommer man ju inte särskilt långt. Det hänger samman med att det är ett politiskt begrepp och att det är segrarna som får skriva historiens eftermälen.

  Ett aktuellt exempel är folkmordet i Indonesien på 1960-talet. Var det nu verkligen ett folkmord? Eller har det så stor betydelse när det bara var (i varje fall i huvudsak) kommunister som dödades? Det fick professor Olle Törnquist att hoppa av från medverkan i Maj Wechselmanns redan klara film om dessa händelser. Så nu måste filmen klippas om till de framtida visningarna. Professor Törnquist menar att det var kommunisternas eget fel eftersom deras politik “drev fram angreppet”.

  Då är det väl likadant i Palestina. Palestinierna får skylla sig själva, eftersom dom inte tar sitt pick och pack och flyttar från den ständigt expanderande rasistiska apartheidstaten Israels närhet. Men sionisternas planer på ett “Stor-Israel”, Eretz Yisrael, gör att de måste flytta långt bort och ta med sig en massa syrier, iraker, libaneser och egyptier så det självutnämnda herrefolket får sitt eftersträvade “lebensraum”.

 15. Adler
  2010-02-07 kl. 0:09

  “så det självutnämnda herrefolket får sitt eftersträvade “lebensraum”.”

  Paraleller till nazityskland är antisemitiskt. Är du man nog att skriva ut ditt namn DZ och stå till svars för din antisemitism öga mot öga med mig?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.