Ship to Gaza – manifestation i Uppsala

Upprörda människor möttes i Slottsbacken klockan halv ett igår. Man ville åter visa världen att blockaden mot Gaza måste brytas. Det var inte många och vintern bet alla näsor, fingrar och tår. Svenska flaggan bars tillsammans med den palestinska i täten av det lilla tåget. Man går tillsammans mot Israel nu som man för 40 år sedan gick mot USA.

Fayek Sahle, Palestinier och Uppsalabo, talade till människorna på Stora torget och sa de väntade men nödvändiga orden.

Filmklippet ovan är mitt första försök med datorns händiga filmskaparprogram. Det kommer nog mer filmer framöver. Glöm inte skeppet till Gaza PG: 4 63 59-6.

Bloggportalen Intressant
Andra bloggar om: , ,

  17 kommentarer for “Ship to Gaza – manifestation i Uppsala

 1. DZ
  2010-02-07 kl. 12:09

  Hej, käre Adler! För att vi ska kunna diskutera “antisemitismen” bör vi nog se till att vi har en någorlunda gemensam definition att utgå ifrån! Jag ser inte att “paralleller till nazityskland” i sig behöver innebära någon sorts “antisemitism” och ej heller att jag gjort några sådana. För övrigt är väl “lebensraum” ett ord inom jiddish-traditionen? Hur ska jag uppfatta “öga mot öga”? Hotar du med fysiskt våld? Och vem är du, om jag får fråga?

 2. DZ
  2010-02-08 kl. 21:22

  Jaha du, Adler. Du gömmer dig bakom din tyska örn. Det kan väl vara lika bra skyddsnät som en gammal och i många sammanhang väl använd signatur.
  Med lite ömsesidig öppenhet kanske det kunnat bli ett meningsutbyte av mer än pugilistiskt intresse. Synd att vi missade chansen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.