SKALL VI FÖRA USA:S KRIG I ARKTIS?

… på regeringens pressfika på torsdagsförmiddagen. (Bild: klipp ur Expressenfilm)

Föstvarsminister Peter Hultqvist meddelade i torsdags att ett utökat samövande med USA ska ske i Arktis. Alliansfriheten.se kommenterar:

”När nu Hultqvist till synes utan förbehåll ställer sig positiv till att delta i USA:s militärövningar långt norr om vårt territorium riskerar även Sverige att uppfattas som en del i stormaktsrivaliteten där.

Det är en situation som inte gagnar oss och som bara kan öka spänningarna i hela regionen. […]

Utvecklingen går åt fel håll. Vi blir utan offentlig diskussion steg för steg med i uppladdningen i norr.

Sverige måste inrikta sig på sitt eget nationella försvar och inte dras med i stormakternas äventyrliga spel i Arktis.”

Läs hela alliansfriheten.se:s kommentar!

... är läst 1475 gånger!

  4 kommentarer for “SKALL VI FÖRA USA:S KRIG I ARKTIS?

 1. Gunnar Eriksson skriver:

  Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist tycks ha politiska tvångstankar om att: Ryssland kommer, Ryssland kommer, Ryssland kommer att erövra Sverige! Inte underligt att han tvångsmässigt vill ha stöd av Nato (läs USA). Och därmed bejakar ALLT samarbete med USA. Bortblåst är neutralitetsprincipen inom socialdemokratins toppar.

  Ett intressant ämne är människans tvångstankar kopplat till politik! D v s politikers tvångstankar och din och min tvångstanke om vad som är bäst för mänskligheten. Även jag har haft tvångstankar om att: ”socialismen åt oss alla lycka bär!” På ålders höst har jag omvärderat denna propaganda och är numera anhängare av reglerad marknadsekonomi. Detta som exempel, att när ekonomiska fakta kommer på bordet så bör en omvärdering ske. Peter Hultqvist kanske inte har alla fakta på bordet vad gäller Rysslands utrikespolitik eller USA utrikespolitik. Men låt oss säga att hans hjärna har tvångstankar och att han därmed är oförmögen att ta till sig kritik!

 2. Anders Persson skriver:

  Jag tror ingen i regeringen, inte ens Peter Hultqvist, tror att Ryssland tänker anfalla oss. Istället syftar politiken att erbjuda Sverige som ett basområde till USA i dess tänkta krig mot Ryssland. Vårt avlånga land gör det möjligt för USA att hålla koll i norr (Arktis), i öster (Finland) och i söder (Natostaterna). Vi är som ett jättelikt hangarfartyg.

 3. Gunnar Eriksson skriver:

  Mycken oklar kommentar från Anders Persson. Å ena sidan och å andra sidan! Blev jag klartänkt? Blev någon klartänkt?

 4. Bertil Carlman skriver:

  Mycket klar kommentar från Anders Persson. Peter H tror nog inte på anfall från Ryssland men vill ändå ställa upp för USA. Vad är ena sidan och vad är andra sidan i det, Gunnar?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.