SKÄMT PÅ SNUSKIGT ALLVAR

5

Dagens ledare i Helsingborgs Dagblad

Föregående artikelIdrott och folkrätt
Nästa artikelMedierna silar mygg och sväljer kameler

5 KOMMENTARER

 1. Betalvägg för HD. Vad är vitsen med att länka till artiklar man inte kommer åt att läsa?

 2. Har svårt att uppskatta den typ av humor som rolig enligt min mening.

  Annars gillar jag det mesta som vill visa humoristiska program och i övrigt ta del av liknande lättsamma berättelser och kan gärna skratta åt det mesta med gott hjärta.

  Politisk humor är för mig av en annan sort, nämligen ett skämt med en allvarlig underton.

  Nu är jag gammal och mina smilgropar är inte lika elastiska som de en gång varit då Sven Melander, Hasse o Tage bjöd på politisk underhållning med skratt, vars innehåll bestod av mycket ”tankar för dagen”.

  Men de va då de: Trots allt, underhållning som träffar långt över generationsgränser och tidsrymd, med såväl råge som kvalitet.

  Även den pågående TV;serien Solsidan vars humor har ett politisk budskap, sett i mina ögon. Skildrar en ganska träffande medelklassmiljö med vissa olikheter i levnadsstandard och därtill fina personporträtt som träffar en ganska hög igenkänningsfaktor.

 3. Lova att inte skvallra att jag citerat hela ledaren…

  Skämt på snuskigt allvar.
  Självkännedomen får sig en knäck emellanåt. Som på måndagskvällen. Jag har levt i tron att jag har humor. Och kan uppskatta rätt råa och bisarra skämt. Och trott att SVT har såväl smak och balans som en känsla för att undervisa allmänheten kring viktiga frågor – som val och politik. Så fel man kan ha.

  Vi satt ett par stycken och såg vänsterpartiledaren Nooshi Dadgostar ”utfrågas” i SVT. Programmet hette Valet forever och säljs in som ”SVT:s nya valsatsning”. Tre komiker som ligger bakom den populära podden Flashback forever har fått chansen att intervjua sex partiledare, ett grönt språkrör och socialminister Lena Hallengren (S) (statsministern hade inte tid eller nåddes i tid av programmets innehåll) om rykten som sprids om dem på det dubiösa och anonyma nätforumet Flashback.

  Nooshi Dadgostar gick ut hårt och svarade på frågan vilket som är värst – marknadsliberalism eller ”att folk kommenterar ens pattar”. Marknadsliberalism, tyckte V-ledaren.

  Jo, det kunde ha blivit rätt intressanta diskussioner. Om Nooshi Dadgostar tagit vissa frågor på allvar. Som om Vänsterpartiet enbart består av ”virrigt högskolefolk och inga äkta arbetare”. Men hoppet kom på skam. Istället ombads hon kommentera en 48 timmars ”rövrunkningsseans”. Och vilka som runkar mest, vänsterpartister eller göteborgare?

  En av komikerna, Emma Knyckare, gläds i Aftonbladet åt att ”Det är i alla fall ingen som har ställt sig upp och gått därifrån”. Synd. Det borde någon ha gjort. Men att som partiledare dömas ut som humorlös är tydligen en värre skam än att gå därifrån när omgivningen går för långt. I det läget svarade Ulf Kristersson ett tveklöst ”ja” på frågan om han har ”det storkukslugn” som Sverige behöver.
  Man får väl skylla sig själv. Som tar politik på allvar.

  LEDARSKRIBENT”

 4. Även om det kan vara roligt med skämt är det kanske inte alltid bekvämt att skämta om så allvarliga saker som ”politik”. Vi får kanske ta allt med en nypa salt (eller sött om den smaken föredras)!

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.