Nu ligger Anders Perssons bok Ryssland 1917 färdig i ombrutet skick i min dator. Manusgranskning är inledd av vänner som korrekturläser och kollar avstavningar (ett evigt problem för oss amatörer som ger oss i kast med att producera böcker). Boken blir på 350 sidor, rikt illustrerad i fyrfärg med innehållsförteckning, fotnoter och personregister. Den kommer att ges ut under förlagsnamnet lindelof.nu och säljas via så många kanaler som möjligt, men framför allt via denna sajt, där Anders Perssons artikelserie publicerades under 2017.

Vi planerar att trycka 200 ex. Ett litet antal personer har redan lovat bidrag till tryckningen, som kommer att belöpa sig på runt 40.000 kronor. Men än saknas en hel del pengar. Därför vädjar jag nu till Dig som följt Anders Persson som historiker, meteorolog, författare och debattör genom åren att också bli bidragsgivare. Man kan också tänka sig förhandsköp, alltså att man betalar 250 kr + porto (vad det nu kan bli) och på så sätt bidrar till tryckkostnaden. Alla som bidrar med mer än 350 kr får förstås boken sig tillsänd när den är klar.

OBS! Skicka inga pengar nu, meddela bara i ett mejl till (kontakt@lindelof.nu) vad du är beredd att bidra med.

Vi siktar på att få ut boken till jul.


Vinjettbild: Riktigt så här kommer boken inte att se ut, men fin blir den.

2021-09-07 Vill nu meddela att insamlingen är i hamn. Hittills har gåvolöften och förköpslöften inkommit från 34 personer på sammanlagt 47.950 kr, alltså gott och väl vad som kan krävas för tryckning och andra omkostnader. Stort tack för stor generositet!

Jag hör av mig när det blir dags att betala in pengarna. /Knut L

Föregående artikelHotet om ett krig mot Kina med kärnvapen
Nästa artikelPATRIK ENGELLAU OM AFGHANISTAN: OBEGRIPLIGT
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

3 KOMMENTARER

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.