Har ni hört talas om Svenska Islamiska Akademien eller Svenska Islamiska Samfundet? De utger sig för att främja ädla syften i det svenska samhället, men är opålitliga sällskap.

De leds av Leif Ingvar Karlsson från Torshälla, mera känd som imamen Abd al Haqq Kielan, som på Akademiens hemsida kallar sig ”Mefail Deribas Abd al Haqq Kielan – ständig sekreterare”. Han har knutit till sig en rad prominenta personer som ”akademieledamöter” som ska få glorian att glimma klarare.

Nu råkar det vara så att även jag hamnade i Kielans stall via min vän Mohamed Omar. I början av år 2006 bad han mig ta hand om formgivning, produktion och prenumerantregister för tidskriften Minaret, som formellt utges av Samfundet med Kielan som ansvarig utgivare. Vi befäste överenskommelsen om en blygsam ersättningen med ett handslag. Jag gjorde jobbet under hela 2006 och begärde därefter ut min betalning. Men då hade imamen en helt annan bild av vad som överenskommits. Pengarna skulle endast betalas om han ansåg att Samfundet hade råd. Eftersom jag tog ett handslag för ett handslag slapp han lätt ur inkassoföretagets grepp. Det här spelet kunde han.

Till Samfundet har de senaste åren betaldes ut 100.000-tals kronor för integrationsprojekt och annat. Vart pengarna tar vägen borde någon ta reda på. Bara Leif Ingvar Karlsson vet. Han har många betalningsanmärkningar och har jagats av kronofogden många gånger.

Men ingen skugga ska falla över tidskriften Minaret. De fem senaste numren är framtagna helt utan Kielans medverkan eller påverkan. De är helt och hållet Mohamed Omars verk. Han arbetar helt utan betalning, budget, bokföring eller ett riktigt prenumerantregister. Hur länge det kan pågå är mycket osäkert. Han förtjänar allt stöd, framför allt ekonomiskt. Men Kielan är inte mycket att luta sig mot varken ekonomiskt eller intellektuellt.

Det allvarligaste är emellertid inte dessa småbedrägerier i gärdsgårdsserien. Nej, det är det faktum att tusentals muslimer i Sverige företräds av en svensk småskojare. Myndigheter och medier bugar och bockar för den svenske imamen och passar sig noga för att uppträda politiskt inkorrekt. Såvitt jag begriper är ärlighet en dygd inom islam, vilket säkerligen skulle kunna styrkas med ett lämpligt Korancitat. Men skenet bedrar i alla religioner och kulturer.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , ,

Föregående artikelDr. ALAZERIUS
Nästa artikelKlassresornas betydelse
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.