Skrämsel som vapen…

“…VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ DIG KNUT? Du kan ha vilken uppfattning som helst! Men aldrig ändra på sanningen. Du har då verkliga konspirationsteorier. Jag blir förvånad som trodde du var bättre påläst. Du är lättmanipulerad och saknar självinsikt samt verklighetsuppfattning??? Underskatta inte mig!!! Jag talar om den viktigaste frågan i vår tid.

Jag kommer att låta Mossad kolla upp dig Knut! Jag bestämmer när det är slut! Du utgör en fara för de Judar och Israeler som bor här i landet. Dina fantasiteorier är sjukliga. Din kärlek till Palestinierna ses med förvåning i arabvärlden! I Egypten är Palestinierna icke välkomna m.fl. länder.

Om du levat i Tyskland under 2:a världskriget hur stort antal människor skulle fått sätta livet till ytterligare kan man ju undra. Avsaknad av en fungerande empati hos dig och ditt falskspel blir ditt fall! Du är som Anders Borg, vill känna makten över människor med din blogg. Du jobbar med vänster hjärnhalva och har snöat in i nån slags subkultur. Du gavs chansen att skapa historia, visserligen ej ombedd. Din blogg tar upp redan gamla frågor som gått runt flera varv i övriga media. Vi kommer att höra av oss inom sinom tid. Din väntan på domen blir…

/hörs/a.l./SÄPO/.”

Knut Lindelöf bloggredaktör

Så stod det i ett mejl till mig häromdagen. Mejlet hade föregåtts av ett hövligt meningsutbyte mellan en person som kallade sig Abe Libris eller Abbe Libriski (Överstelöjtnant och stridspilot i Israels flygvapen) och mig på lite högstämd svenska.

Senare inkom ett riktigt otäckt mejl som är ämnat att skrämma och att tysta, ett mejl med bifogad bild dels på mig och dels en bild på dekapiterade människor av värsta IS-slag.

Det gäller förstås att inte låta sig skrämmas. Men det är läskigt att politiken blivit så rå och det är nästan oundvikligt att inte börja tänka på vad man publicerar i Palestinafrågan.

Vad gör Israels vänner i Sverige för att sätta stopp för nätråskinn som dessa?

  16 kommentarer for “Skrämsel som vapen…

 1. Ulla-Britt Niklasson, Göteborgska skriver:

  Du som skriver att Lindelöf är en som ingenting vet är ute och cyklar!!! Vet du någonting själv om hur människor lider på grund av sionisterna, samma sionister som Stalin efter andra världskriget ville skapa ett eget land åt och kalla det Israel??

  Med Tyska vapen som beslagtagits efter kriget gick han in och försökte köra ut ockupanterna Engelsmännen, som genast fick hjälp av USA och kunde stanna kvar.

  Sionister och ryssar var ju goda kamrater, judarna (Lenin var själv jude) hade varit behjälpliga i högsta grad vid ryska revolutionen 1917, därför ville Stalin erbjuda judarna (sionisterna) en egen stat och köra ut Engelsmännen!

  Det var inte Ryssar som våldförde sig på judar, det var tyskar. Antagligen var det socialismen återigen som skrämde packet.

  P g a en stroke kan jag inte skriva som tidigare, men minnet är det inget fel på! Inte på Lindelöf heller, jag hoppas vi får höra socialismens framgångar innan vi slumrar in för gott så att inte de dårar som styr världen idag får mer att säga till om.

 2. Hans Andersson skriver:

  Knut!
  Detta bör väl anmälas till polismyndigheten – ett olaga hot utan tvekan som jag ser det. Men du avgör ju om det ska anmälas. Hur har ni kommunicerat, via mail eller telefon? Går det att fastslå att denne Libris eller Libriska existerar?

  Eller är det någon som gömmer sig bakom namnen?

  Detta är ett vidrigt hot och du bör anmäla det och ta det på allvar. Riktig jävla obehagligt och visar att bloggen verkligen tar upp frågor om liv och död, som de starka reportagen nyligen av Mike P.

  Vi är med dig till hundra procent Knut.

 3. Björn Nilsson skriver:

  Luktar knäppskalle lång väg. “…låta Mossad kolla upp…” En som påstår sig ge order till Mossad, jaha?

  Om en verklig makt inte gillar din blogg försöker de förmodligen helt enkelt radera den i stället för att skicka töntiga hotbrev. Med andra ord se till att göra väldigt täta nedladdningar av bloggen till något separat minne! Att polisanmäla är dock en god idé. Om förövaren hittas kan det bli ett välförtjänt skrämskott.

  I övrigt: fortsätt jobba!

 4. Hans Andersson skriver:

  Bra Björn!
  Naturligtvis en knäppskalle men de kan vara jävligt farliga fast de bluffar om Mossad. Full respekt för att det är Knuts beslut men råder honom att anmäla.

  Den skallen är det något fel på!

  I övrigt jobba med denna viktiga blogg alla!

 5. Håkan Sandin skriver:

  Rörelser med rötter i Palestina-grupperna och DFFG är inte förenliga med arbetarrörelsen. De ser Israel och USA som huvudfienden, och representerar enbart vänsterliberalismen eller Frankfurtskolans kulturmarxism; som när Miko Peled illustrerar Palestinas (Israels) framtid med ett antal MÄN som böjer nacken mot Mecka. Ingen tvåstatslösning där inte. Om man sprider den typen av islamistisk propaganda får man finna sig i att bli ifrågasatt.

  Jag bara frågar, kan det vara möjligt att kulturmarxismen ser detta som också Sveriges framtid?

 6. Knut Lindelöf skriver:

  Håkan S!
  Måste man finna sig i att bli dödshotad? Gäller inte lagen?

 7. Håkan Sandin skriver:

  Jag ser dödshotet från Mossad som ett trolleritrick. Förr eller senare blir alla som vågar ta ställning hotade. Inte minst de som vågar säga ifrån mot islamisterna. Fråga Mona Walter.

 8. Redax skriver:

  En som inte vill uppge sitt namn skrev följande:

  Ett riktigt uselt hot. Man får väl tycka vad man vill utan att bli hotad?

  Jag fattar inte varför alla människor på denna jord fortfarande ska behöva straffas för det som hände judarna för 70 år sen. Det var inte bara de som led under nazismen, även romer, kommunister, handikappade och flera andra hamnade i fångläger och utrotades. Men jag kan inte se att t ex romerna har fått det bättre sen dess. De har helt glömts bort. Vad tycker israelerna om det?

  Jag anser för övrigt att man mycket väl kan tycka att Israel behandlar palestinierna uselt, utan att man därför ska anses vara för Islam och radikaliserade islamister.

  Israelerna går som på tånaglarna, redo att hoppa på alla som inte gillar deras politik. Palestina hette landet från början och då bodde alla möjliga folkgrupper tillsammans. FN:s största misstag någonsin var att utropa staten Israel!

 9. Knut Lindelöf skriver:

  Håkan Sandins inställning till dödshot – varifrån de än må komma – är relativ. Det är oförenligt med bloggens (och min) grundhållning. En diskussion om detta är jag inte beredd att släppa fram. Den diskussionen får han föra på annat håll. Kommer inte att publicera fler kommentarer av Håkan Sandin.

 10. Matz S skriver:

  Ett försök att skrämmas, men HELT oacceptabelt. Borde polisanmälas mera som en markering mot de som hotar på nätet.

 11. Leif Pettersson skriver:

  Bekantar mig med bloggen och mitt första inlägg finns nu att beskåda, tackar! Uppsala blev tråkigt nog skådeplats igår fredag när en dödsskjutning av mansperson inträffade. Vi befinner oss i en krigshärd redan kanske? Vi får aldrig vika ner oss för våldet! Knut stå på dig!

 12. Leif Pettersson skriver:

  Beträffande Frankrike och Ryssland om relationer och Syrienkriget. Macron endast 39 år ung kan bli något av en superpolitiker om han tar framgångarna på rätt sätt utan att bli en diva. Putin ser säkert ett närmande länderna emellan som ett steg i rätt riktning förstås! Chansen finns att tillsammans med Assad skapa en varaktig fred i regionen kan faktiskt bli lyckad! Det skulle också kunna ha positiv inverkan även övrigt vad gäller fredssamtalen som måste komma mellan Palestinierna och Israelerna. Det behövs nytt folk och nytänkande (Macron) inom politiken. En lösning till förhandlingar i området ligger öppen även om positionera verkar låsta nu. En ny era växer fram och snart minns ingen vad man “bråkat” om annars.

 13. Peter Wall Enberg skriver:

  Fina ord från Leif Pettersson, men det blir nog svårt att mäkla fred i en så långvarig konflikt Israel vs Palestina? Det är nog ganska kört, hela regionen brinner ju! Lika bra att ge alltihopa till de rättmätiga ägarna palestinierna. För judarna kan ju bo någon annanstans. Ryssland förslagsvis eller?

 14. Hans-Erik Montelius skriver:

  Jag håller med Knut Lindelöf gällande Palestinafrågan till fullo. Du eller ni som hotat honom. Lägg genast ner dessa angrepp. Det är ju bara så löjligt som det kan bli. Tiden kommer att komma ifatt er och rättvisa skipas. Själv så har jag läst det mesta som Knut Lindelöf har skrivit. Genom åren också följt hans blogg dagligen. Att orsaken till min första kontakt till Knut Lindelöf hade jag aldrig kunnat drömma om skulle orsakas av nätmarodörer. Men när vi alla känner att friheten till att yttra sig sätts ur spel. Gör er hörda och försvara demokratin. Även jag står upp för dig Knut i denna kamp.

 15. Hans-Erik Montelius skriver:

  Det är bra tryck i den här mycket viktiga debatten på denna blogg. Detta tack vare Knut Lindelöfs mod och kampanda! Men vad som är demokrati och yttrandefrihet i verkligheten går att tycka vad man vill om ännu så länge förhoppningsvis. Det är i alla fall vad jag vill tro och hoppas. Annars kan det faktiskt bli så att vi alla blir medskyldiga till framtida konsekvenser! Till de som har makten av det fria ordet vill jag säga som Björn Ranelid: “Pennan är mitt vapen”. Kanske är det så att de riktiga bödlarna struntar i pennan? De vill kanske strypa den sista fria lilla människans möjligheter till att göra sig hörd? Hoten finns oftare närmare än vad vi tror. Den stora faran när vi färdas fram är inte toppen av isberget utan den hittar vi under vattenytan i det fördolda. För inte behövs expertis som tolkar verkligheten för oss alltid.

 16. Viveca Isberg skriver:

  Vi får aldrig glömma våldsverkare som osynliggör sig på nätet! Bra massivt stöd för Knut Lindelöf. I min genomläsning “skrämsel som vapen…

  Ligger tyvärr i samklang med rådande tidsanda. Med tanke på vad som kan hända i morgondagens nazistmarsch som kortas med 60 minuter.

  Tänkte på någon slags e-legitimation för att beträda “nätet”? Saknas behörighet, vips sållas man ut! För mycket skumrasktyper seglar under falskt flagg. Nolltolerans bör gälla!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.