Tricontinental: Institute for Social Research är en internationell, rörelsestyrd institution med syfte att stimulera intellektuell debatt som tjänar folkens ambitioner om en bättre värld. Eller som de själva säger:

Vi står, med Franz Fanons ord, tillsammans med jordens fördömda för att skapa en värld av människor.

På Växjöföreningen Tankarnas trädgård publiceras Tricontinentals månaden januaris så kallade ”dossier” med analyser om kriser i världen i ett antiimperialistiskt perspektiv. Årets första dossier handlar om hur den 500-åriga epok då Väst dominerat världen oundvikligen går mot sitt slut, och hur USA med alla medel försöker förhindra detta. Mycket intressant läsning, från ett annat perspektiv än det gängse i vår del av världen. Pål Karlsson har gjort översättningen till svenska.

Läs här vidare på Tankarnas trädgård.

Föregående artikelKanske ändå nationen är värd att försvara?
Nästa artikelHur ska det gå för Aftonbladet?

1 KOMMENTAR

  1. På Tankarnas Trädgårds hemsida skrev jag:

    Bäste Pål!
    Här har du gjort ett utmärkt arbete. Nu har varje allvarligt tänkande svensk antiimperialist möjlighet att på svenska få läsa tre dokument som beskriver den verklighet som nu jordens alla människor har att förhålla sig till. Problemet för oss antiimperialister är att nå ut. Greppet om framställningen av det som sker, det greppet ligger ännu starkt i händerna på reaktionen, som Smp, DN, Svd och Public Service.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.