SLOVAKISKA MINISTRAR ANKLAGADE FÖR FÖRÄDERI

0
265

Eduard Heger, Slovakiens premiärminister 2021-2023, och Jaroslav Na?, som var försvrsminister 2020 och 2023, är nu avskedade anklagade för att ha utfört sabotage. (Ludovic Marin/AFP via Getty Images)

Europa har skänkt väldiga mängder krigsutrustning till Ukraina. Något som nu kan leda till efterräkning för politiker som var ansvariga för besluten. I Slovakien riskerar den tidigare premiärminister Eduard Hedger och försvarsministern Jaroslav Nadáre att ställas in för rätta för att ha man skänkt bort Slovakiens alla MiG-29-or (stridflyg) och två luftvärnssystem till Ukraina våren 2023. Det skriver webbtidningen Politico. Beslutet har lett till att befolkningen är oskyddad mot luftangrepp, säger den nuvarande försvarsministern Igor Melicher. Donationsbesluten har inget stöd i konstitutionen.

”Dessa två herrar lyckades nedrusta Slovakien bättre än någon annan fiende”, säger Melicher och menar att Jaroslav Nad’ förrått sitt hemland.

Hedger och Nad’ försvarar sig med att ”Ge militär utrustning till Ukraina var inte enbart en fråga om moral utan också för att visa att Slovakien hörde till Väst”.

Politico

Föregående artikelDe mäktigas sadism är det mänskliga tillståndets förbannelse…
Nästa artikelChris Hedges: USA-imperiets förestående kollaps
Jan Fredriksson
Började sitt arbetsliv som snickare. Läste vidare och studerade etnologi vid Lunds universitet, skrev doktorsavhandlingen "Politisk kultur och samhällsengagemang". Var redaktör för antologin "Vardagens politik" (Nordiska museet), "Folkhemmets sociala ingenjörer" (Carlssons förlag), "Att vinna med 96 procent" (Tankesmedjan Tiden) samt för ytterligare 35 olika dokumentationsprojekt.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.