SLUT PÅ DET FRIA ORDET I AMERIKA: REGERINGEN OCH LOBBYISTERNA ARBETAR GEMENSAMT PÅ FÖR ATT FÖRSTÖRA “THE FIRST AMENDMENT”

Under de senaste åren har trycket ökat från vissa inom USA:s federala regering – med stöd från mäktiga påtryckargrupper i den privata sektorn – för att göra sociala- och alternativa medier olagliga. Redan nu har mycket information som amerikanerna har tillgång begränsats och därmed har de politiska alternativen inskränkts för att passa dem som är i makten. Det är en allvarlig attack från många olika håll på det första tillägget (the First Amendment) – USA:s yttrandefrihet.

Det här skriver Philip M. Giraldi i American Herald Tribune den 24 september.

  2 kommentarer for “SLUT PÅ DET FRIA ORDET I AMERIKA: REGERINGEN OCH LOBBYISTERNA ARBETAR GEMENSAMT PÅ FÖR ATT FÖRSTÖRA “THE FIRST AMENDMENT”

 1. Bengt Svensson skriver:

  Och det görs för vårt eget bästa, för att skydda oss mot terrorister, Putin-agenter och extremister. På sistone har “någon” lagt in bl a följande text i mejl som skickats till mig från Sverige:

  NN “har aldrig skickat meddelanden till dig via denna e-postadress. Undvik att svara på det här e-postmeddelandet”.

  Eftersom NN skickat mejl till mig i åratal, är påståendet direkt lögnaktigt. Jag tar det som en varning: Umgås bara med folk som “vi” har godkänt!

 2. Knut Lindelöf skriver:

  Det här påminner mig om att kanske mitt senaste trassel med mitt gmail-konto kan ha något med detta att göra. Har inte hittat något sätt att undersöka saken. Gmail håller inne en massa e-post som antingen fördröjs eller bara försvinner. Kanske någon mer har liknande erfarenheter?

  Jag har emellertid en annan e-posttjänst där jag kan läsa och skriva mejl med min ordinarie adress. Men det är oroande att en så stor e-postjätte som Gmail inte är säker och pålitlig och det skapar besvär för oss kunder.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.