”Det unika med idisslande djur som kor och får är att de, till skillnad från grisar och kycklingar, kan äta sådant som vi människor inte kan äta och att de omvandlar detta till sådant vi kan äta, samtidigt som de ger gödsel till odlingsjorden. Att kor ofta utmålas som negativa för klimatet beror på att man då utgår helt från ett konventionellt lantbrukssystem, där kor inte är en viktig del av ett kretslopp.”

Detta och mycket mer skriver Artur Granstedt (docent i växtodling och ekologiskt lantbruk och författare till boken ”Morgondagens jordbruk”) i Expressen.

Föregående artikelMina kontakter med svensk och tanzanisk polis
Nästa artikel”INGA HINDER FÖR SVERIGE ATT SKRIVA PÅ FN:S KÄRNVAPENKONVENTION”

2 KOMMENTARER

  1. Skönt! På den här bloggen finns i alla fall inga dj-a miljömuppar som kan lägga sig i en seriös, faktabaserad, diskussion. 0 kommentarer!

  2. Denna referens kunde inte ha kommit lägligare för mig. Hela byn i vilken jag bor sköts av en mycket miljömedveten och flitig kobonde. Flera gånger har vi samspråkat om kors eventuella bidrag till nivån på växthusgaserna. Som alla i hans position blir dagarna långa. Förra året lät han bygga en ligghall för ett antal miljoner kronor. ”Det borde jag gjort för tio år sedan” sade han (nu 51 år). Oron gäller hur han skall få ekonomi på bygget. Och så kom dennas torra sommar!

    Nu har jag gjort ett A4-ark av Expressenartikeln. Något kanske det muntrar upp honom att få den som ett brev från mig.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.