Barbro bland blommorna 29/6 2008Sommaren är en mer datorfri tid än vanligt. Därför mycket lite på bloggen. FRA orkade jag inte ens kommentera, det gjordes så förträffligt av många andra i bloggvärlden.

 

Nu är det också semestertider med sommarprogram i radio som så småningom kan kommenteras. Björn Ranelid var inte särskilt rolig. Humor verkar han sakna i alla fall. Margot Wallström idag var inte heller någon höjdare. Hennes ambition att bevisa sin egen vanlighet var säkert äkta, men inte särkilt uppetsande. Politiska korrektheten förvånar inte, men förvandlar det hela till en gäspning. Vi får se om det blir någon intressant framöver.

 

Uppehåll här en tid nu. Skön sommar önskas dig som eventuellt råkar titta in här. Till hösten har adrenalinet säkert runnit till och skrivklådan återkommit. Vi hörs då.

Föregående artikelHur dum får en regering bli?
Nästa artikelNytt utseende
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

4 KOMMENTARER

  1. Häromdagen hade ju EU-kommissionären Margot Wallström – Sveriges högst betalde politiker – ett Sommarprogram i P1. Hon talade bl.a. om vikten att läsa böcker. Men när hon i en bisats nämnde Irak-kriget ”och de amerikaner som var utstationerade efter kriget nämndes” (min kursiv) blev jag alldeles kall. Följer inte Sveriges EU-kommissionär nyhetsrapporteringen? Vet hon inte att bara under de senaste veckorna har två stora billaster med sprängämnen orsakat minst 50 resp 40 döda plus mängder med skadade. För att inte tala om de skärmytslingar som förekommer dagligen enligt nätsajten Uruknet m.fl. nyhetskällor. Enligt The Guardians bedömning kan en bit över en miljon människor avlidit som en direkt följd av den olagliga ockupationen. Om detta är den befrielse USA bjuder – i demokratins namn – vad skall vi då drömma om för samhälle?

  2. Håller med om omdömet vad gäller Margot Wallströms sommarprogram. Till det kan läggas en detalj: Det skulle säkert låta intressantare om hon inte hade en så tråkig röst.

  3. Hej Knut! Allt gott önskas på din sommarveranda. Lyssnar som du till sommarprogrammenen och 10 juli tyckte jag Isabella Lövin(miljö- och kulturjournalist) hade mycket att berätta. Personligen var det som skrämde mig och som bekräftades att politikernas oförmåga att ”dra i bromsen” de senaste årtiondena får ohyggliga konsekvenser. Hennes bok ”Tyst hav” borde ligga på samtliga riksdagsledamöters bord i höst.
    Kul att din bok kommer ut snart! Dedicerat ex till Jan Björklund hoppas jag det blir!

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.