Sommartempo

Sommaridyll torsdag mogon vid Vallsjön nära Sävsjö

Har varit på en rundresa med bil för första gången efter ett år i coronakarantän. Så kommer det att pågå ännu ett par veckor. Det innebär sommartempo här på bloggen. Till hösten tar jag nya tag, ska då försöka mig på en liten ansiktslyftning efter att ha sett ut på det här viset i många år.

Ha en skön fortsatt sommar!

... är läst 604 gånger!

  6 kommentarer for “Sommartempo

 1. Bertil Carlman skriver:

  Bäste Knut!
  När jag ser detta inlägg på din blogg faller blicken på två röda stjärnor, “De vedervärdiga- myrdalskultens bloggar och tidningar” samt “Jan Myrdal har varit en plåga för svenska Vänstern”. Då läser jag inläggen och kommentarerna till dem.

  Jösses va kul; ja intressant och upplyftande! Jag ser att jag har lärt mig mycket genom din blogg. Jag har via den fått kontakt med många medmänniskor, som jag dessbättre i vissa stycken också haft anledning att på ett utvecklande vis uppfatta som motmänniskor. Man växer!

  Fortsatt glad sommar!

 2. Leif Strandberg skriver:

  Skön sommar till dig också.

 3. Karin Rosenqvist skriver:

  Vid Vallsjön har jag tillbringat alla somrar från barn till vuxen ålder. Båda mina föräldrar var från Sävsjö!

 4. Mats Larsson skriver:

  Bertil C och Knut L!
  Jag vet inte om jag klassas som en “motmänniska”, men jag kan tipsa om intressant sommarläsning (kommentarer till Russia’s National Security Strategy, signerat av Vladimir Putin för bara två veckor sedan).

  En nyckelmening: “The paper [strategidokumentet] mentions in passing the need to root out corruption, but the real issue is bigger by an order of magnitude.”

  Vad som sedan följer är närmast exakt det som framkommer när jag diskuterar med ryssar med mycket god insikt i vad som händer i landet. En pandemisk korruption, med ett antal klaner som bara har en sak i sikte: hur kan vi bli rikare? Situationen för vanliga ryssar är helt ointressant.

  Om inte coronan kommer i vägen så besöker jag Ryssland i höst tillsammans med min rysktalande hustru. Rapport efteråt kan utlovas.

 5. Mats Larsson skriver:

  Bertil C och Knut L!
  Ytterligare obligatorisk läsning i sommarvärmen, du direkt från Vladimir Vladimirovitj, för
  de som “ställer sig på Rysslands sida” i globala frågor (för att citera BC). Och det handlar inte om rysk inrikespolitik.

  Kan det komma mer direkt från “hästens mun”?

  Jag har många gånger på denna blogg hävdat att Putin kommer att gå till historien som den som för alltid separerade Ukraina från Ryssland. Jag ser att Paul Robinson, som ibland skriver på RT, nog håller med mig.

  Jag är ledsen Bertil C, för dig som öppet och ärligt ställer dig på Rysslands sida. Jag har
  heller inte glömt bort läsning och recension av Resa in i det okända, men det får anstå.

 6. Bertil Carlman skriver:

  Mats L skriver ”Jag är ledsen Bertil C, för dig som öppet och ärligt ställer dig på Rysslands sida.” Varför är du ledsen Mats?

  I den oerhört viktiga frågan om vi skall fortsätta ha en värld som domineras av USA som hegemon med sin egen ”rules based order”, ställer jag mig på den sida som går emot detta, och som kämpar för en mångfaldens värld baserad på internationell lag. Eftersom då Ryssland i internationella frågor är en av de mäktigare krafterna i denna kamp, så blir valet för mig, som för miljarder människor i det Globala syd självklart.

  För min skull behöver ingen vara ledsen Mats; inte i denna fråga. Jag tackar för dina länkar och ger dig en som spekulerar om varför inrikesministern i Ukraina nyligen avgick.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.