Filmen är från 2 april, tre dagar efter att ryssarna dragit sig tillbaka. Filmens syfte är att dokumentera och sprida bilder över världen av förödelsen efter de ryska trupperna. Den är omfattande, men några civila lik på gatorna syns inte.

Texten som förklarar filmens innehåll på Facebookgruppen Watch är följande (Googleöversättning):

”Specialstyrkor från den nationella polisen har börjat rensa staden Bucha. För närvarande arbetar soldater från Safari National Police Special Purpose Regiment i staden. Idag, den 2 april, i den befriade staden Bucha, Kiev-regionen, började specialenheter från den nationella polisen i Ukraina att rensa området från sabotörer och medbrottslingar till ryska trupper. Specialister från Explosive Ordnance Disposal Service inspekterar krigsförbrytarplatserna av Ryska federationen och beslagtar sprängämnen och oexploderad ammunition. Brottsbekämpande tjänstemän inspekterar varje gård och skydd, kommunicerar med människor och ger hjälp till lokala invånare. Medborgare som fick utstå ockupationens fasor hjälper polisen så mycket som möjligt. Polisen gör allt för att återställa lag och ordning i de befriade områdena så att lokalbefolkningen kan återvända till sin hemstad så snart som möjligt.”

Länk till den ukrainska webbsidan LB.ua med filmen

Föregående artikelLIBERALA TIDSKRIFTEN KVARTAL MENAR ATT MEDIERNA FELAKTIGT BRUNSMETAR AZOVBATALJONEN
Nästa artikelRegime Change i Vita huset?

1 KOMMENTAR

  1. Intresseväckande dokument, men det hade varit än mer upplysande om vi kunde översätta vad som sägs i filmen. Påståendet att ”några civila lik på gatorna syns inte” är tillsynes korrekt. Det enda liket öht syns 20-25 sekunder in i filmen när rensningsstyrkan i sitt fordon passerar genom vad jag bedömer vara infarten till staden. Då passerar man en militärklädd (min bedömning) person som ligger på gatan framför pappersbråte och någon sorts bur utan att visa livstecken. Notabelt att ”upprensarna” bara fotograferas bakifrån och när de på led passerar förbi framför kameran en bra bit in i filmen är ansiktena blurrade. Varför är det viktigt att hålla deras identiteter hemliga?

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.