Spela ukulele

Det ska börjas i tid…

Men det är aldrig för sent. Att lära sig spela ukulele är mitt tips till alla som sitter i karantän. Jag har nu ett antal ackord och ett litet antal låtar på min repertoar. Finslipar just nu på Calle Schewens vals. Får se om jag vågar spela upp så småningom.

... är läst 1105 gånger!

(Visited 37 times, 1 visits today)

  5 kommentarer for “Spela ukulele

 1. Bertil Carlman skriver:

  Du är inte klok Knut! Visa sådana klipp för sådana som mig! Jag blir ju tvungen att torka mig i ögonen!

 2. Lars Jansson skriver:

  Om man googlar på ukulelespelaren Knut Lindell står det att han är född den 19 maj 1945 och alltså fyller 75 denna dag.

  Grattis önskar en som är betydligt yngre. Jag blir inte 75 förrän nästa månad. Din blogg har blivit en nödvändighet i min pensionärstillvaro, speciellt i dessa tider då vi gamlingar helst inte ska visa sig bland folk.

 3. Hans M Gabrielson skriver:

  Bäste Knut, ett litet tips i ukuelevärlden: testa att spela George Formbys “When I’m cleaning windows”. Han sjöng den med “A cockney accent”, rätt kul och för sin tid hyfsat vågad. Under mellankrigstiden var F. den bäst betalde artisten i England. Du hittar honom och låtarna på nätet. Ha så kul!

  Underbart klipp på tösen med ukulelen, barn är ju helt orädda, de bara kör på. Har egen erfarenhet av en snart 7-årig tös som är totalt orädd vid schackbrädet. Ibland med blandade resultat, men det tar sig. F.n. testar vi Aljechins försvar och Fransk spelöppning som användes av stormästarna Botvinnik och Stålberg. Inte vidare musikaliskt, men ett liknande förhållningssätt: pang på bara! (Vi sitter på vederbörligt avstånd, flyttar pjäserna med hjälp av varsin stekspincett.) Tösen spelar rätt aggressivt, fick just veta att hon klådde sin far…

  Vad gäller musik i min isolering blir det just nu en hel del ryskt; Borodin, Tjajkovskij, Prokofjev och Schostakovitj på hyfsat hög volym. Inte illa.

 4. Bert Hoflund skriver:

  Janet Klein är en charmerande kvinna i Kalifornien, som är duktig på ukulele. Här ett exempel från YouTube. Hon har gett ut många CD med sina Parlor Boys.

 5. Leif Strandberg skriver:

  För precis ett år sedan var vi på födelsedagskalas (150 år delat med 2) i Bremen. Vi höll till på folkhögskolan (typ) LidiceHaus och där uppträdde en ukulele-orkester. Hela den härliga majnatten spelades de gamla klassiska kampvisorna. Särskilt bra passade ukulele till de italienska sångerna som Bandiera rossa. Ukulele är alltså inte bara George Formby… det är musik för Knut och oss andra 70+ kämpar som inte ger upp.
  Grattis Knut!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.