fortojningssten_520
Många säkert förtöjda i en pålitlig sten vid Braka

Jag var ute i Stockholms skärgård i veckan. I tisdags såg vi på avstånd lämmeltåget av segelbåtar från Sandhamn mot Gotland, det så kallade Gotland runt-racet. Politikintresset var verkligen på topp denna sommarvecka.

På hemvägen igår med Vaxholmsbolagets fartyg ”Skärgården” från Nämndö/Solvik till Saltsjöbaden läste vi i bladet att Sven-Otto Littorin köpt sex 2006 och därför avgått från sin ministerpost. Sex skapar mördande rubriker och säljer mycket bättre än skumma oljeaffärer i Sudan till exempel, vilket gav Carl Bildt lite svalkande mediaskugga och förde hans skumma oljeaffärer ut i mörkret.

Fredrik Reinfeldt fick det svettigt värre när han skulle försvara sin regerings trovärdighet på en presskonferens i parken utanför Rosenbad. Alla förstår ju att det Littorins 2000-kronors betalflicka framfört via Aftonbladet är sant – även om det inte är bevisat och dessutom preskriberat. Och statsministern vill absolut inte ha en sexköpande minister i valrörelsen.

Men, frågan är ändå vem som vinner denna dragkamp på mediescenen. Djupa depressioner, olyckligt äktenskap, omsorg om barnen … kommer snart att vara skäl nog för att köpa lite sex. 2000 kronor för lite kroppskontakt med en okänd kvinna i en säng är väl inte mycket att bråka om. Den okända kvinnan ville ju bara hjälpa honom att uthärda sin svåra situation. Vad kostar en psykoterapeut i timmen? Eller en sexterapeut? Han var lite tafatt också, det är väl en förmildrande omständighet. Stackars Sven-Otto!

Men, än säljer sexköpande politiker bäst, ännu är medierna inte mogna att förlåta politikers sexköp. Gör Sven-Otto som Lennart Geijer som säkert många journalister så ökar förståelsen för den här sortens terapiinsatser. Men förlåtelsen är nog trots allt inte långt bort. I Tyskland är det legalt och räknas som fullt normalt.

Läs även: Aftonbladet 2010-07-10, Aftonbladet 2010-07-11, Jinge 2010-07-10

Bloggportalen Intressant
Andra bloggar om: , , , ,

Föregående artikelDilsa, Sverige och Israel
Nästa artikelMohamed Omars Islamisten
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

1 KOMMENTAR

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.