Ständigt denne listige Putin!

Jag höll på att hoppa ur stolen i går kväll när Rapport talade om ”upptrappningen” i den rysk-amerikanska konflikten. Vad hade hänt nu? Hade Putin sagt upp de diplomatiska relationerna med USA? Eller hade något av hans jaktplan över Syrien skjutit ner en amerikansk inkräktare?

Nej, Putin hade, listig som den killen är, inte gjort någonting!

Kanske, inte helt. Till 35 de säkert överlyckliga amerikanska diplomatfamiljerna i Moskva ställde han i utsikt en liten nyårsfest i Kreml!

Det slog mig att detta är ännu ett fall där Putin och Ryssland skördar framgång genom att inte låta sig provoceras, att använda huvudet istället för bara musklerna. Tänk om Väst (USA, EU och NATO) hade haft samma diplomatiska finess.

Han kommer att bli ”USA:s Gorbatjov” sade jag till mina vänner när Obama blev president 2008. Får se nu om Trump blir ”USA:s Jeltsin”?

... är läst 352 gånger!

  5 kommentarer for “Ständigt denne listige Putin!

 1. Hans Andersson skriver:

  Allt detta handlar om att Obama och hans avgående ministär gått på pumpen i Aleppo där terroristerna drivits ut av den syriska regimen och ryssarna. Putin och Erdogan har en fredsprocess igång, återstår att se hur långt den kan leda. Men USA är helt sidsteppade och har följaktligen lättat på sitt vapenembargo i Syrien vid två tillfällen i december, den senaste bara för några dagar sedan.

  Därefter anklagelserna om infiltration av ryssarna av olika områden i USA som inblandning i utgången av presidentvalet, utan en tillstymmelse till bevis. Drygt hundra personer skickdes hem, diplomater och anställda personer vid ambassaden och andra ryska institutioner i USA.

  Skälet är nog en kombination av ren illvilja av Obama och hans hejdukar efter att klätts av fullständigt i Syrien och avsett att ge Trump en tuff start av ren jävlighet.

  Putin och hans administration är mycket erfarna och erkänt duktiga personer med stor erfarenhet och mycket svåra att provocera till misstag.

  Alltså inga motåtgärder genom att istället erbjuda den amerikanska ambassadpersonalen med familjer till nyårsfest i stället. Naturligtvis väntat att Putin inte skulle gå i den fällan, han är inte desperat men det är Obama.

  För övrigt borde Nobels fredspris verkligen avskaffas inte minst då det gavs till Obama som under två mandatperioder tagit position som den kanske störste massmördaren av alla amerikanska presidenter.

 2. Anders Persson skriver:

  Skämtteckningen syftar inte på de nyligen timade händelserna. Den dök upp i någon ”putinvänlig” sajt förra hösten och jag laddade ner den i somras.

 3. Hans Andersson skriver:

  Intressant med kommentaren från Crowd Strike, ett av USA största privata säkerhetsföretag. De säger att rapporten som publicerats innehåller inga forensiska bevis som backar upp Obamas påståenden. Den innehåller allmänna råd och riktlinjer för dem som arbetar med den typen av frågeställningar. Ett luftslott med andra ord, vilket man kunde förvänta sig av Obamas administration, ett desperat gäng som nu kläs av inför öppen ridå.

 4. Anders Persson skriver:

  Janerik Larsson i SvD har sedan 1960-talet följt amerikansk samhällsdebatt med särskild uppmärksamhet de tre år han bodde i USA. När han nu hela dagarna följer amerikanska medier ser han hela tiden ”vänsterkommentatorer” som aldrig en sekund någonsin tidigare omfamnat CIA, FBI & Co men som nu med allvarsamma röster uttrycker den största tänkbara oro för att Donald Trump anser att man inte ska lita alltför mycket på säkerhetsorganen – samma uppfattning som de själva alltid haft tidigare!

  Tesen ”det var ryssarna som gjorde Trump till president” har, såvitt Janerik Larsson kan förstå av alla de eftervalsanalyser som gjorts, ingen som helst sanningshalt – oavsett om sådana försök gjordes, skrev han igår Se även här.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.