STEIGAN I KAZAKHSTAN

Publicisten Pål Stigan är för närvarande i Kazakhstan på inbjudan av landets regering. I landet genomförs den 10 januari ett val och de vill ha observatörer i landet som kan berätta om valet och landet i allmänhet. Landet har en yta på 2,7 miljoner km2, 6 gånger så stort som Sverige (0,45 miljonder km2) och 18,7 miljoner invånare, knappt dubbelt så många som Sverige.

Pål Steigan i Kazakhstan

Steigan reser dit utan att egentligen veta någonting om landet i förväg. Han tänker resa med öppna ögon och nyfiket se sig omkring, tala med människor och försåts läsa på under tiden. Det är en metod han tidigare använt och som förstås mycket bygger på ens omdöme och allmänna kunskaper och erfarenheter på andra områden och från andra länder.

Han ska lämna en rapport om dagen. Idag är det valdag och dag 5. Gå nu in på stiegan.no och börja med ”I østerled dag 1” och följ denna reseskildring om ett område stort som halva Europa, som mycket få vet något om.

... är läst 190 gånger!

  1 kommentar for “STEIGAN I KAZAKHSTAN

  1. Bertil Carlman skriver:

    Steigan skriver att det nuvarande kommunistiska partiet i Kazakhstan kallar sig för Folkpartiet. Den intervjuade menar att ordet kommunist alls inte är populärt. Om det i Sverige skapades ett nytt Folkparti, ett parti som verkligen arbetade för att tillvarata de 99,9 procentens intressen och inte som det gamla Folkpartiet, de 0,1 procentens intressen eller de så kallade olika vänsterpartierna som tillvaratar; ja vad attan vems intressen kämpar de egentligen för? Ja hursomhelst, då kan det hända att jag skulle… nä jag är nog för gammal.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.