Svårt att skriva bok

skriva-bok_520

Många vet att jag kämpat med ett bokmanus om skolan sedan hösten 2006. Några har jag talat med och en del ser säkert med viss spänning fram mot vad som ska stå att läsa i boken. En del undrar nog varför den aldrig kommer och har av finkänslighet slutat fråga hur det går.

Saken är den att det har varit mycket svårt att skriva denna bok. Mitt eget arbetsliv sammanföll i tiden med grundskolans uppgång och fall. Mitt arbetslivs snöpliga avslutning framstod som en parallell till grundskolans. Det var min bokidé.

Det blev inte bra. I realiteten skrev jag flera böcker på en gång. Jag skulle förklara allt. Dessutom försökte jag dölja min egen sorg och ilska i en massa allmän text om grundskolan som andra redan skrivit mycket bättre. Den boken hade blivit nästan oläslig.

Jag har samarbetat med en erfaren förläggare, som sett problemen och försökt vägleda mig. Jag har strukit, skrivit nytt och skrivit om många gånger. Hela projektet har blivit så segt att jag nu beslutat dra tillbaka mitt manus och söka andra vägar. Så lång tid har nu gått att också mina perspektiv på det som hänt förändrats.

Det som är kvar, och som möjligen kan vara ett bidrag till förståelsen av vad som skett med grundskolan, är min egen historia som skolledare i Uppsala. Där ställdes allt på sin spets, där blev kampen om skolans inriktning knivskarp, jag målades in i ett hörn och blev till slut utkastad. Om detta har jag nu ett färdigt bokmanus. Jag tror att den boken ska kunna komma ut ganska snart.

Bloggportalen Intressant
Andra bloggar om: ,

... är läst 340 gånger!

  2 kommentarer for “Svårt att skriva bok

  1. Rebecka skriver:

    Hejsan,
    Har du nå bra tips på någon bra förläggare, har så smått börjat skriva en bok som jag vill ge ut, men skulle behöva lite hjälp och så. Skulle vara jättetacksam om du kan hjälpa mig lite.

  2. Knut Lindelöf skriver:

    Skriv till min privata mejladress knut@lindelof.nu.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.