SVENSKA FOLKET SÄGER NEJ TILL DCA

2
348

En överväldigande majoritet av svenska folket, 84 procent, säger nej till att främmande makt ska få placera militär- och krigsmateriel på svenska militärbaser utan svensk insyn. Det visar en opinionsundersökning som Novus gjort på uppdrag av Sveriges Fredsråd.

Läs mer på Sveriges fredsråds webbsida

Föregående artikelMario Bergbäcks fredsförslag
Nästa artikelICC uppmanas åtala Ursula von der Leyen för medverkan till krigsbrott!

2 KOMMENTARER

 1. Och inte ens en debatt eller någon genomgripande upplysning om detta i vårt av svenska folket finansierade Public Service, SR eller SVT.

  Vad händer? Ett pågående förlopp som verkar ostoppbart under en värld i krig samtidigt som högerextremister tar allt större plats.

  Inte var den målbilden noterad på agendan när 40 talets generation kom ut i vuxenvärlden och stod beredd att forma samhällsutvecklingen.

  En stilla reflektion från utedass till en galen orättvis och överkonsumerad, materiell världsordning. Nog fanns det förutsättningar att bygga något mera hållbart och bättre i flera avseende.

 2. Det här har Sveriges Fredsråd gjort mycket, mycket bra, och vår tacksamhet till dem för undersökningen är väl närmast obegränsad. I rapporten från Novus kan man läsa under RESULTAT första frågan. Just den frågan behövde alltså ställas till folk, och svaret är mycket tydligt.

  I går, tisdag 11 juni, sammanträdde Riksdagens sammansatta utrikes- och försvarsutskott, och nästa tisdag, 18 juni, planeras omröstning om DCA. Riksdagens ledamöter har mejlats om länkar till Novus och till Sveriges Fredsråd. Mejla du också för säkerhets skull, med länkar till Novus eller till den här artikeln, så kanske det går upp för lite fler att den här undersökningen väger tungt.

  Ärendets gång i Riksdagen kan följas här.

  Där står idag, onsdag 12 juni, att utskottet arbetar med ärendet.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.