SVERIGE BEFINNER SIG I KRIG OCH DET ÄR POLITIKERNA SOM BÄR ANSVARET

”Ingen av dessa brottslingar svälter eller saknar tillgång till rent vatten. De har tak över huvudet och de har erbjudits kostnadsfri skolgång i nio eller tolv år. De bor inte i några fallfärdiga hus. Samtliga dessa vettvillingar har haft en högre materiell standard i sina hem än flera tusen av barnen och ungdomarna som växte upp på Ellstorp i Malmö där jag bodde med mina föräldrar och två syskon på fyrtiosju kvadratmeter i två små rum och kök från 1949 till 1966.”

Björn Ranelid i Kvällsposten om den nya kriminaliteten >>

... är läst 477 gånger!

  3 kommentarer for “SVERIGE BEFINNER SIG I KRIG OCH DET ÄR POLITIKERNA SOM BÄR ANSVARET

 1. Peter Karlberg skriver:

  Och inte med ett ord kommenterar Ranelid att fattigdom och livschanser och framtidshopp är relativa begrepp. Han bara utgår från ett av möjligheter präglat dåtid. Krävs lite mera intellektuell kapacitet för att ens förstå nutiden.

 2. Gunnar Thorell skriver:

  Han har definitivt poänger!
  De flesta tänker i dessa banor.

  Vi går samma väg som USA. Militariserad polismakt.
  Det är en följd av 17 år av kriminella krig.

 3. Bertil Carlman skriver:

  Har någon av ”oss” någonsin trott att Björn Ranelid, genom Expressens försorg, kulle göra en samtidsanalys vilken skulle kunna ge energi åt arbetet med att främja de förtryckta klassernas allt mer prekära situation? Gunnar T skriver ”De flesta tänker i dessa banor.” Ja i allmänna vänsterbanor, som inte duger till något. Det måste vara nya tankebanor, banor som bryter loss ur den hopplösa liberalismen. Är det konstigt att Europarådets ordförande D Tusk m fl gick i taket när V Putin talade som han gjorde om liberalismen som greppar men inte förmår vägleda Europa? Men hade Putin något klart alternativ för Europas arbetande folk?

  Det är arbetet med ett sådant alternativ som åligger ”oss”; kampen för socialismen. Hur sker det bäst, när till och med den stora majoriteten av Sveriges arbetande folk tänker i dessa Björn Ranelids tankebanor? Och hur skall denna socialism se ut? Jag vet inte. Är det någon som vet om det är någon som vet?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.