SVERIGE OCH VENEZUELA

“Bör EU verkligen utdela sådana mandat och välja sida i en intern politisk konflikt i ett främmande land, dessutom på en annan kontinent? Och ska Sverige delta i en sanktionsregim mot ett land vars politiska ledning på intet sätt hotar världsfreden? Den svenska uppslutningen kring besluten från EU:s senaste utrikesministermöte, i Bukarest, strider mot Sveriges traditionella linje att inte erkänna regeringar utan stater där det finns en regering som utövar kontroll över landet eller åtminstone över större delen av dess territorium. Den inre maktkampen i det landet lägger vi oss inte i. Avsteg från den linjen har visserligen enstaka gånger gjorts, men de bör inte upprepas.”

Läs alliansfiheten.se:s utgivarens syn på krisen i Venezuela >>

  3 kommentarer for “SVERIGE OCH VENEZUELA

 1. Hans Andersson skriver:

  Venezuelas kostitution medger sex punkter under vilka hen kan avvecklas från sitt ämbete. Presidenten avlider, avgår självmant av något skäl. Vidare om han ej klarar av ämbetet till följd av fysisk eller psykisk ohälsa. Men även mot sin vilja via impeachment och beslut av Högsta domstolen.

  ”Not a single of these conditions has been fulfilled: President Maduro has not resignerad, he is not dead or unfit, he hasn’t been impeached by tur courts or by the people”. (John Laughland, Oxford University)

 2. Anders Åberg skriver:

  Wallström, jösses! Vad har vi gjort för ont för att förtjäna ett sådant misslyckat skämt till utrikesminister. Hon är så ivrig att slicka baken på imperialisterna i USA att hon inte ens kollar av med sin egen regering vilken linje som skall följas.

 3. Bertil Carlman skriver:

  “Wallström, jösses! Vad har vi gjort för ont för att förtjäna ett sådant misslyckat skämt till utrikesminister. Hon är så ivrig att slicka baken på imperialisterna i USA att hon inte ens kollar av med sin egen regering vilken linje som skall följas.” Tänk vad jag minns detta språkbruk från min tid i KFML(r). F Baude var väldigt förtjust i det. Numera går det faktiskt att läsa Proletären. Tidningen uttrycker sig oftast på ett sätt som vanligt folk anser vara lämpligt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.