Sydafrikansk specialitet

I vårt kringflackande med bil i Sydafrika såg vi mycket intressant och fantastiska scenerier. På flera ställen längs vägen såg jag ovanstående märkliga konstruktion. Prydligt numrerade stod de där i all sin obegriplighet. Jag frågade förstås vad det var – och fick ett självklart svar. Ett svar som jag hade svårt att se på grund av mitt svenska ursprung. Vad fick jag för svar?

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: ,

... är läst 454 gånger!

  10 kommentarer for “Sydafrikansk specialitet

 1. Claes skriver:

  Ett avträde?

 2. Knut Lindelöf skriver:

  Nej Claes. Hur hade du tänkt dig att det skulle fungera – mitt i solgasset?

 3. Björn Nilsson skriver:

  Enpersonsskyddsrum: närmar sig elefant, noshörning, en flock stora ilsket gloende svarta bufflar med jättehorn, en hungrig lejonflock etc. så river man raskt upp locket och hoppar ner i säkerhet!

  Rastplatsgrill driven med solenergi på något sätt?

  Bond(boer)fångare?

 4. Knut Lindelöf skriver:

  Två högst plausibla förslag Björn. Hedersomnämnande, men tyvärr inte rätt svar.

 5. Någon form av soptunna? Med lock för att de vilda djuren inte skall kunna öppna den?

 6. Knut Lindelöf skriver:

  Helt rätt Margareta! Men det enda vilda djur i Sydafrika som kan öppna ett vanligt soptunnelock är babianen. Svaret jag fick var Baboonsafe dustbin. Du går nu vidare till nästa deltävling med chans att vinna stormästarpriset – Tio ton snabbmakaroner! Grattis!

 7. Svante Svensson skriver:

  Det är ju en glad nyhet att min hustru vunnit denna deltävling. Emellertid är jag starkt oroad av en slutomgång. Vi har helt enkelt inte plats för tio ton snabbmakaroner. Som fyrtiotalister är vi dessutom allergiska mot detta livsmedel, eftersom skolmaten för fyrtiofem år sedan var fullproppad med snabbmakaroner, särskilt stuvade sådana. Tanken på stuvade makaroner vänder fortfarande magen ut och in. De tio tonnen kan inte heller användas för energiåtervinning. Sonen har visserligen nyligen skaffat hus med braskaminer. Men snabbmakaroner brinner ofullständigt och är således en miljörisk. En bättre lösning är att skicka de tio tonnen till Sydafrikas babianer som uppenbarligen inte ens får lite sopor att äta.

 8. DZ skriver:

  Om man har besökt en normal stockholmsk sopstation (ni vet dom där med sina plåtlådor för genomskinligt och färgat glas, tidningspapper, omslagspapper, plast, metaller m m) undrar man varför man inte tillämpar samma teknik där. I stället har man anlitat sopspioner, som spanar från närbelägna buskar eller husknutar för att omgående sätta dit gamla pensionärer, som försökt stoppa in uttjänta skekpannor i sopbehållarnas alltför små hål, sedan tröttnat och lämnat skräpet vid sidan! Eller där kanske man skulle tillämpa någon sorts “omvänd” teknik?

 9. Knut Lindelöf skriver:

  Svante! Hon får förska ligga lite lågt och nöja sig med andrapriset som är ett (1) ton färskpotatis från i fjol.

 10. DZ skriver:

  Makaroner och färskpotatis!

  Jag tycker att du ska vara lite mera varsam om Margaretas hälsa och inte göra så hon drar på sig en kolhydratallergi med en gång! Varför inte 1 kg rejält kött eller (gärna) fisk av inte alltför rodnande arter! Tillsammans med en rejäl skvätt gräddsås förstås!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.