Ta hem de svenska soldaterna nu!

Träffade en hedervärd medborgare häromdan i demonstrationen mot Israels Gazablockad. Vi hade inte setts på ett tag och jag var glad att se honom under Palestinafanorna. Han är socialdemokrat och har engagerat sig i kampanjen för Ship to Gaza.

När vi hade språkat lite om solidaritetsarbete i allmänhet klargjorde han sina besvär med fredsrörelsens krav på hemtagande av de svenska soldaterna från Afghanistan. Han menade att svenska soldater skulle satts in där för länge sedan, då hade kriget aldrig utvecklats som nu. Svenska soldater istället för Natos verkade han mena.

Han vet vad jag tycker. Eftersom demonstrationen handlade om Gaza släppte jag frågan med kommentaren att ”Så kan man kanske också resonera.”

Jag träffade honom idag igen på ett möte om situationen i Gaza med Henrik Pelling och Lotta Shüllerqvist här i Uppsala. Samma dag som två svenska soldater och en tolk i svensk tjänst skjutits ute på patrulluppdrag i norra Afghanistan. Undrar hur han resonerar idag? Jag tror han kan vinnas för ett hemtagande nu. Svenska politiker tar ett oerhört stort ansvar på sig genom sina huvudlösa beslut i denna fråga. Ta hem soldaterna nu!

Läs också Stefan Lindgren, Expressens ledare

Bloggportalen Intressant
Andra bloggar om: , , ,

... är läst 864 gånger!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.