Äntligen någon politiker som bryr sig om banksvindlarvärlden.

Ingress: ”Genom sin utlåning skapar bankerna i dag pengar mycket snabbare än bnp växer. Det leder till skenande fastighetspriser och ökad ekonomisk ojämlikhet. Staten måste återta kontrollen över den svenska kronan. Det kan ske med hjälp av Riksbankens e-krona och slopade banksubventioner, skriver Samuel Kazen Orrefur och Daniel Suhonen, Katalys.”

DN 18 mars >>

Föregående artikelRyska svältkatastrofen 1921–22
Nästa artikelEM 1958 i kapprodd för damer

1 KOMMENTAR

  1. Det tycks vara skillnad på ”pengar” och ”pengar”. Fiat-valuta, riktig valuta och krediter är tre olika saker. Bankerna skapar idag krediter. Staten skapar numera fiat-valuta.

    Jag tror att bankerna ges rätten till en viss andel krediter i förhållande till de sparade pengar som finns i banken. Förhållandet borde vara 1:1 men det är det inte, vilket leder till överbelåning och överkonsumtion, samt stegrade fastighetspriser och inflation.

    Om jag förstått saken rätt så uppstår inflationen när staten låter sedelpressarna (eller digitalpressarna) gå och skapar mer fiat-pengar ur tomma luften. En stöld från alla de som har sparat fiat-pengar.

    Skulle staten ha en viss mängd guld- eller silver för varje existerande krona så skulle pengarna inte vara ”fiat” och bättre behålla sitt värde. För folket gäller således att spara i olika metaller, eller liknade, som behåller sitt värde och som kan användas som riktiga pengar.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.