Följande seminarium avhölls i Oslo den 15 september 2020, men av någon anledning blev det aldrig tillgängligt för många då. Nu är det tillgängligt här i förkortat och redigerat skick. Det är ett viktigt bakgrundsmaterial för vad som nu händer i samband med utgivningen även i Sverige av Nils Melzers bok Fallet Assange

/Redax


15 SEP 2020, Litteraturhuset, Oslo

Deltagare i följande ordning:

Jesús Alcalá, svenska jurist och författare, presenterar sin genomgång av Assange-dokumenten, 6000 förundesölningsmaterial.

Nils Melzer, Förenta Nationernas specielle rapportör om tortyr och annan grym, inhuman eller nedsättande behandling eller bestraffning (via zoom från Geneve)

Eva Joly, jurist, tidigare domare, antikorruptionsexpert och EU-parlamentariker (Gröna partiet) (via zoom från Paris)

Deepa R. Driver, fackföreningsrepresentant och universitetslärare och observatör för Haldane Society of Socialist Lawyers vid utlämningsprocessen mot Assange. Hon framträder här med en personlig rapport, inte som representant för någon organisation. (via zoom från Storbr.)

Kai Sibbern, för visselblåsargruppen i norska PEN

Arne Ruth, tidigare chefredaktör och författare. Initiativtagare till www.setjulianfree.org

Mötet leds av John Y. Jones, medinitiativtagare till www.setjulianfree.org

Inspelat på Litteraturhuset i Norge, Oslo 15 september 2020. (Vi ber om ursäkt för denna flyktiga inspelning av detta studio/zoom-möte som sändes direkt till norska kabelabbonenter, utan att meddela alla tekniska detaljer för deltagande)

Föregående artikelIdealisten Arndt Pekurinen
Nästa artikelÅSA LINDERBORG: MEDIEHUSEN MÅSTE FÖRSVARA ASSANGE

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.