THE FIGHT FOR SWEDEN´S FUTURE BEGINS

Missa inte detta initierade samtal på den engelska nätbaserade nyhetskanalen The Duran. De gör en analys som knappast skulle kunna förekomma i svenska medier idag. Sverige står inför ett politiskt epokskifte som ingen trodde var möjligt. För att förstå vad som händer i Sverige måste vi gå till engelskspråkiga medier. Det säger en hel del…

... är läst 480 gånger!

  2 kommentarer for “THE FIGHT FOR SWEDEN´S FUTURE BEGINS

 1. Arne Nilsson skriver:

  Alex Christoforou (AC) och Alexander Mercouris (AM) framträdde på The Duran den 5 juli och kommer med en rad påstående om läget i Sverige. Några är rätt, men de viktigaste är fel.

  1. AC/AM menar att om socialdemokraterna i regeringsställning fortsätter med samma politik som idag kan SD mycket väl bli största parti i Sverige i nästa val. Detta kan mycket väl vara sant.

  2. AC/AM tycks tro att om SD får majoritet kommer detta innebära en jordbävning i Sverige. Knappast. Även om SD blir största parti i nästa val måste de ha med sig andra partier för att bilda regering och därmed blir det “enbart” fortsatt högerpolitik.

  3. AC/AM tycks tro att SD står för svenska intressen. Inget kan vara mer fel. När det gäller svenska intressen i snäv bemärkelse, språk och kultur, är SD:s intresse svalt för att inte säga obefintligt. Inte heller då det gäller Sveriges oberoende och suveränitet är SD något att hålla i handen. Den tidigare skepsisen mot EU som SD visade upp är borta med vinden. SD tillhör globalisterna och utgör inget hot mot Bryssel.

 2. Bertil Carlman skriver:

  Jag lyssnar ofta på f a AM som är mycket kunnig. Vad gäller detta avsnitt måste jag dock väsentligen hålla med Arne Nilsson. Inget, absolut inget tyder på att SD en gång kan komma att bli lika stort som S var på Tage Erlanders tid. Framför allt beroende på att även Sverige kraftigt har förändrats. Den ganska stora endräkt som på TE:s tid fanns både inom och mellan (S och Bondeförbundet t ex) partier finns inte idag. Och det gör inte heller den förankring som partierna hade i olika delar av befolkningen. “AC/AM tycks tro att SD står för svenska intressen” skriver Arne N. Ja det verkar så. Men även fast de inte gör det, så spelar de med framgång på nationalistiska strängar, som Putin gjorde vid ett ryskt firande nyligen och som Xi Jinping nyss gjorde vid firandet av KKP:s 100-årsjubileum. Och det strider mot de värden som t ex EU påstår sig stå för.

  AM talar i sina videoutskick ofta i följande termer: ”Om BoJo väl förändrar sin politik gentemot Ryssland så…” eller ”Om man i USA på allvar tar itu med…”. Dessa ”om” finner jag vara en brist på att förstå naturen i den självdestruktiva politik (ja faktiskt!) som många länder i Väst bedriver.

  Det är inte bara att vi i Sverige gjort oss av med vår alliansfrihet som går emot svenska folkets intressen. När Sverige stämmer in i den allmänna bojkottkören går det också emot Sveriges intressen. Om vi ser på det inrikespolitiska, så ser vi hur den fortsatta privatiseringsvågen klart går emot svenska folkets intressen. Som pensionerade lärare har förmodligen både jag och Knut L läst vad LR och Skolledarna nyss skrivit om den ökande ojämlikheten i skolan för att ta ett exempel. Tyder något på en vändning?

  Om vi tänker oss (som tydligen AC/AM gör) att SD efter nästa val skulle vara en dominerande kraft i en svensk regering, vad skulle den med sina medregenter kunna åstadkomma för att förbättra för det svenska folket? Jag kan tänka mig ett framfört krav på utträde ur EU, men då beror det framför allt på att de interna motsättningarna inom EU vuxit ännu mer. Och då kommer allt fler länder vilja lämna.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.