Tidigare CIA-officer om ”American Exeptionalism”


REDAN 2016, TVÅ år efter kuppen i Kiev – ja, det var en kupp – stod det alldeles glasklart att denna kupp var iscensatt av USA, för att med alla tillgängliga medel och krafter i Ukraina driva bort Ukraina från sitt ryska hem. För, som Ray McGovern ingående förklarar i en knapp halvtimmeslång film på YouTube:

– Ukraina är inte Rysslands bakgård, det är Rysslands framsida och veka liv. Den vägen har alla erövrare sedan Karl XII tagit för att ta sig till Moskva.

Att västerländska politiker inte förstår detta är en tragedi, vilket av Ray McGovern uttrycks mycket väl i ovanstående korta klipp ur den längre filmen.

... är läst 628 gånger!

  1 kommentar for “Tidigare CIA-officer om ”American Exeptionalism”

  1. Bertil Carlman skriver:

    Ray McGoverns uttalande är främst en idealistisk (i detta fall religiös) fundering. Förmodligen tänker också flera i den ryska delegationen i mer eller mindre idealistiska tankebanor. Den som vill göra en bra mycket bättre analys måste tänka materialistiskt, och då blir det främst utifrån den vetenskapliga marxismen som Lenin utvecklade när kapitalismen växte över i imperialism (innan Stalin gjorde om marxismen från vetenskap till ideologi).

    Då jag ganska noga följt händelseutvecklingen tror jag mig ha ganska rätt i, att den ryska delegationen är mer behäftad med sådant materialistiskt tänkande än vad USA:s delegation är.

    Men visst är det så att politikerklassen i USA ser sitt land som ”speciellt”, det är en del av deras imperialistiska karaktär.

    Ray McGovern säger också att det är teologiskt fel att presidenterna i USA ofta avslutar sina tal med ”Gud välsigne Amerika!” Men om man nu är idealist, så vill man naturligtvis att den gud man tror på skall hjälpa den bedjande, eftersom den bedjande anser sig göra ”det rätta”. Men jag skall kanske inte lägga mig i vad som är rätt eller fel ur kristen synvinkel.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.