Tillfällig skrivtorka

bloggstaistik

Så här ser det ut på sidan med besöksstatistik mitt på dagen idag efter att ha saknat skrivlust en hel vecka. Den 9 februari skrev jag om Stefan Jarls Godheten, sedan dess har jag bara blickat tillbaka eller citerat andra artiklar.

Men jag skiter i statistiken. Jag skriver när jag tycker jag har något att komma med. Just nu jobbar jag med annat, “min” historia om kunskapsrörelsen. Har nyligen hittat de försvunna dokumenten. De fanns deponerade i ett gårdsarkiv i norrbottniska Lillpite av alla platser. Nu är de på väg till Stockholm där jag snart ska kunna komma åt dem. Många spännande faktauppgifter döljer sig där. Kanske blir det en liten bok. Vi får se.

TymoshenkoNågra händelser som drabbat oss dessa dagar kan ju ändå nämnas när jag ändå är inne i skrivrutan. Ukarinas revolution verkar djävligt sotig denna gång, orange har bytts mot svart. De brunaste krafterna samlar gamla bildäck som man bränner som markering mot en korrupt men trots allt folkvald regering. Bakom de brinnande bildäcken gömmer sig tillsammans med brunskjortorna också USA och EU. Allt verkar mest svart. Öppningen idag för en samlingsregering och frisläppandet av flätblondinen Yulia Tymoshenko från den tidigare revolutionen (men orangea) får vi snart se vad det kan leda till. Landets sammanhållning verkar klart hotad under alla omständigheter.

geijer-uppsalaOch, i min hemstad Uppsala gör universitetets tre vicerektorer, uppbackade av sina närmaste, just nu revolution mot sin chef Eva Åkesson. Striden har pågått minst en vecka för öppen ridå utan att någon kunnat förklara vad Eva Åkesson har för katastrofala brister. Samarbetssvårigheter, lyssnar inte etc. räcker liksom inte för att förstå den massiva mobilisering som skett. Eller var det ett misstag att allt blev offentligt? Nå snart bränner man väl bildäck framför universitetsbyggnaden runt Geijerstatyn för att röka ut henne.

Men, vad gäller saken? Jag blir minst sagt nyfiken.

putin-sotjiGuldregnet över Sverige i OS är lite knepigt att hantera. Å ena sidan vill vi ju bada i svenskhet och oförblommerad glädje över svenska hjälteinsatser. Inga kan som de svenske åka skidor på längden! Och norrmännen orkar inte! De segar sig fram och ser helt utmattade ut och skyller på svenskarnas “fusk med” vallning. “Till och med Slatan hade kunnat vinna med den vallningen”, sa någon av de mest trumpna norrmännen, om jag nu hörde rätt. Men att vinna i ryska Sotji, som byggts upp med Putins slavarbetare – han som hindrar demokratins revolution i Ukraina – måste väl ändå lämna lite sur eftersmak.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , , , , ,

... är läst 175 gånger!

  2 kommentarer for “Tillfällig skrivtorka

 1. Tommy Sjöberg skriver:

  En thriller som utspelar sig i universitetsmiljö. En rad råa och mystiska mord begås och ledtrådar leder till Uppsala Universitet. Johan, som går sista terminen på Polishögskolan, blir indragen i utredningen och påbörjar en kurs på universitetet för att komma mördaren på spåren …

 2. Anders Romelsjö skriver:

  Om du har litet skrivtorka efter alla dina värdefulla och viktiga inlägg under åren är inte så konstigt. Jag har bara hållit på 1,5 år och får ibland kämpa för att få fram ett inlägg/dag.

  Du berör läget i Ukraina. Lyssnade just på morgonnyheterna där man nämner att grupper som högersektorn är mot överenskommelsen. De lär stå till höger om fascistpartiet Svoboda, vars chefsideolog uttryckt negligering av “Holocaust” och beundran för Goebbels.

  USA:s bitr utrikesminister Nuland har nämnt Svobodas ledare som en lämplig medlem i kommande regering.

  Men morgon-Ekot nämner ej ord som fascim, inte ens högerextremism utan använder “högerradikalism”. Så uppfinningsrikt och så anpassligt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.