”Den hårda linjens män i Washington är inte intresserade av något avtal alls. Deras politik går i grunden ut på att med de medel de kan ha till sitt förfogande försöka att störta regimen i Teheran.

Detta sätter självfallet president Rouhani och utrikesminister Zarif i en synnerligen besvärlig situation.”

Läs hela inlägget av Carl Bildt på sin blogg.

Föregående artikel”HISTORISK AVTAL”
Nästa artikelHenry Stanleys väl underbyggda förmodan

1 KOMMENTAR

  1. Carl Bildt gör antagligen en riktig bedömning av konsekvenserna av Trump-administrationens uppsägning av Iran-avtalet. Men Bildt har en egen agenda. Genom Wikileaks vet vi att den dåvarande amerikanska ambassadören i Sverige karaktäriserade Bildt som en liten hund som tror att han är en stor hund. Inlägget nu visar att Bildt försöker spela rollen som Europas röst gentemot Trump-administrationen.

    För att riktigt förstå USA:s hållning till Iran är det bättre att lyssna på Hans Blix. Jag intervjuade honom i januari för FiB/K (se nr 2/2018) och han svarade då på en fråga om Iran: ”Varken president Donald Trump eller premiärminister Benjamin Netanyau (men kanske Saudiarabien) önskar en väpnat amerikanskt anfall på Iran. De vill ha förnyade ekonomiska sanktioner för att försvåra ekonomisk utveckling i Iran.”
    Just inriktningen att försvåra den ekonomiska utvecklingen i Iran gäller också gentemot Ryssland, Kina och andra länder och är en röd tråd i amerikansk politik – inte bara Trumps.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.