Tulsi Gabbard (dem) säger:

”Pressfriheten är är avgörande i en fri demokrati för vilken regeringen är ansvarig inför folket. Julian Assange publicerade information som avslöjade lögner och maktmissbruk på högsta nivå i vår regering. Åtal mot honom enligt spionerilagen skickar kalla kårar efter ryggen på på varje anställd inom media och alla amerikaner, säger Tulsi Gabbard. “USA:s riksåklagare hävdar nu att varje journalist eller nyhetsorganisation som publicerar hemligt material kan åtalas enligt spionerilagen – vilket skulle ha lett till anklagelse mot Washington Post för publicering av Pentagonpappren. Regeringens åtal mot Julian Assange skapar ett farligt prejudikat. Alla försök att med hjälp av spionerilagen få Julian Assange utlämnad måste upphöra.”

Thomas Massie (rep) säger:

”I en tid då regeringstjänstemän förbehåller sig rätten att utan tillstånd övervaka alla amerikanska medborgare, finns det ett akut behov av att principfast skydda yttrandefriheten och kräva öppenhet av regeringen och utkräva dess ansvar. De pågående försöken att lagföra Julian Assange hotar våra rättigheter i ”First Amendment”, vilket måste leda till protester av alla som vill skydda våra konstitutionella rättigheter nu och i framtiden. Jag ansluter mig till min kollega kongressledamoten Tulsi Gabbard för ett omedelbart upphörande med alla anklagelser mot Assange,”

Läs mer om detta här.

Föregående artikelMJUK KINESISK MAKT
Nästa artikelRädda boken genom att bevara den!

2 KOMMENTARER

  1. Allt elände (kommersiell dödskultur + bomba samman självständiga nationer) kommer från USA, brukar jag säga. Men det existerar tydligen inom politiken i USA politiska spjutspetsar som vill ha starka förändringar, att utveckla USA som en fredens nation. M a o finns en förhoppning om ett fredens USA och att kulturen blir mer människovänlig.

  2. Ms Gabbard och Mr Massie har så klart helt rätt. De försvarar Mr Assanges rätt till yttrandefrihet under The First Amandment (tillägg) till Förenta Staternas konstitution. De må göra detta av olika skäl, vänsterliberala som libertarianska. Dock lär deras föreslagna ”Bipartisan Resolution” bli nedröstad med stor majoritet i Representanthuset. Detta enär (a): det är val om 4 veckor för hela Representanthuset och en tredjedel av Senaten, karriärer och status står på spel. Dvs: ”Don’t rock the Boat!”. (b): Den nuvarande regimen ser personer som Mr Assange, Ms Manning och Mr Snowden på ungefär liknande sätt som paret Rosenberg vilka 1952 dömdes till döden under ”The Espionage Act” från WWII. Det vill säga allt från multipla livstidsdomar utan ”Parole” (benådning) till avrättning med giftspruta. Inget muntert perspektiv men dessvärre realistigt. I detta nu lever våra medier en jävel kring Belarus’ demonstrationer och polisvåld. Berättigat, men inte många gräver på djupet i vad som sker (och inte sker) i Förenta Staterna. Är det fler än jag som får en sur smak i munnen över detta mediala kryperi? Upp med handen, någon!

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.