UNT propagerar nu för NATO-anslutning

Rekommenderat marint försvarsmateriel

Rekommenderat marint försvarsmateriel

UNT har nu tagit ställning. I ledaren på sidan 4 i tisdags blir “den sannolika farkosten” i Stockholms skärgård argument för full NATO-anslutning. På sidan 5 pläderar så moderaterna Hans Wallmark och Cecilia Widgren för att Sverige nu måste gå med i Nato. De pressar nu Löfvén och den nya regeringen till det avgörande steget att söka fullt medlemskap. Att Moderaterna skulle ta detta steg var väntat. Reinfeldts folkliga försiktighet (som varit Moderaternas tills nu) i NATO-frågan är nu ett minne blott. Ett litet belysande citat:

“FN och NATO har gjort stora insatser bland annat i Afghanistan, Libyen och Kosovo. Operationer till vilka Sverige har lämnat uppskattade bidrag som har gjort konkret skillnad för fred och säkerhet, men också stärkt det svenska försvarets förmåga.”

Det är visserligen Moderaternas syn på saken, är ju djupt osaklig NATO-propaganda! Men det är inte betydelselöst att det står i UNT bredvid ovan nämnda ledare.

Att bildbevisen på u-båt inte är särskilt trovärdiga, att Rysslands intressen att kränka våra gränser betvivlas av många vederhäftiga bedömare, att det lika gärna kan vara NATO-aktiviteter för att testa vårt försvar för att trycka på för anslutning och öka pressen mot Ryssland, att mediahysterin runt marinens verksamhet är smått löjeväckande (man kokar soppa på en spik), att ta vara på bittra erfarenheter av vissa vänstergruppers och Carl Bildts ubåtshysteri från 80-talet, att försvaret har ett egenintresse av att hela medieskådespelet pågår länge … Inget av detta finns med i den NATO-anslutningspropaganda som nu även tagit sig in i Uppsala Nya Tidning.

Perspektiv av analys och eftertanke á la Hans Blix, Bo Pellnäs, Thage G Pettersson, Maj-Britt Theorin, Pierre Schori, Anders Ferm m fl verkar helt ha sjunkit under mediernas synrand.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Moderaterna

... är läst 214 gånger!

  3 kommentarer for “UNT propagerar nu för NATO-anslutning

 1. Erik Skoogh skriver:

  Budgeten presenterad – jakten avblåst idag! Syftet har varit att öka de militära anslagen på sikt men på kort sikt har syftet varit att påverka opinionen till förmån för NATO-anslutning och bidra till den ökade spänning vi har fått runt Östersjön.

  I ett inslag i SR fick en lettisk kvinna ventilera sin rysskräck men samtidigt framgick att de baltiska staterna “varit förskonade från ryska ubåtar”. Min slutsats – det behövs inte – de är redan medlemmar i NATO. Fredrik Malm och Jan Björklund har gått i spinn – uppspelta som barn inför julafton. Medierna frågar sig inte vem som har intresse av driva Sverige in i NATO!

 2. Erik Skoogh skriver:

  I P1 kommenterade Anders Enström från Försvarshögskolan det nu avslutade sökandet med att det varit en lyckad operation. Det är massor av ljud som gör det mycket besvärligt, men det har varit av stort värde att träna vår kapacitet att säkra vårt territorium! Tidigare under veckan, när inget visade sig trots mediehysterierna om nödrop m.m., sa andra försvarsexperter att det var i princip omöjligt att hitta en ubåt i skärgården!

 3. Ulla-Britt Niklasson Göteborgska skriver:

  Pierre Schori är med bland de tunga namnen som säger Nej till medlemskap i Nato. Då blir det så!

  Det är stora saker på gång – inte en dag utan nya förvånande vändningar i Social- och Utrikespolitiken – en vändning åt vänster!

  Snowden sitter inne med avslöjanden som kommer att ändra världsordningen! Han är den mest jagade mannen idag!

  Svenska folket måste mobilisera. Vi har inte tid att tala om olika Ismer inom Vänstern alla skall sträva åt samma håll.

  Religionskrigen existerar inte längre! Vi lever på 2000-talet och kan inte leva genom Biblar och Koraner och säga som en dam i ett reportage från Israel “Det står i bibeln att Israel tillhör Israels folk”! Ve och fasa! Världen tillhör alla folk! Om det funnits en Jesus var han den förste Socialisten som ville dela lika, därför mördades han liksom hans likasinnade efterträdare Che Guevara, Alliende, Palme och tusentals andra. Bibeln är skriven av människohand för att hålla massorna i schack!

  Förändra världen medan du lever i den – sägs det stå på Karl Marx gravsten!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.