latuffe_300UNT ställer sig på ledarplats 09-02-20 (tillgänglig till 09-03-20) reflexmässigt på Israels sida i eftergazadedebatten. Syndabockar är Jan-Inge Flücht och Vänsterpartiet medan SKMA (Svenska Kommittén Mot Antisemitism) påstås vara en ”respektabel organisation”, vilket förstås är nonsence.

Under Gazakriget har Israels brutalitet fullkomligt blottlagts. Stödet för de angripna palestinierna har varit massivt över hela världen. Israel har – trots att man vann världens acceptans efter de fasansfulla judeförföljelserna i Nazityskland – drabbats av fördömande från alla håll. Några få hårt Israelanknutna personer och organisationer framhärdar i att Hamas är orsak till kriget. Deras strategi är att utmåla all hård Israelkritik och Hamasstöd som antisemitism.

Som bevis för Jinges och Vänsterpartiets antisemitism hänvisar UNT-ledaren till SKMA-bloggen och skriver att ”Det krävs inte många minuters läsning för att finna både det ena och det andra” (med vilket menas klar antisemitism). Så är inte fallet. Ett och annat skulle jag avstått från att skriva, men de allra flesta exempel är bara fullt berättigad Israelkritik.

Därmed har säkert även jag kvalificerat mig till UNT:s ”antisemiter”, men UNT har å andra sidan reflexmässigt inordnat sig ibland de Israeltrogna.

Läs vad andra bloggar skriver om: , , , , ,

Föregående artikelDu glömmer arbetet Omar
Nästa artikelOmar möter Myrdal
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.