dilsa_300På bloggen Forum För Frihet skriver och bildskapar en  Ida D. Bland annat har hon gjort karikatyren här intill med titeln Dilsa i Underlandet. Den visar sig vara effektiv satir, då den rört upp känslorna på sina håll. Expressens kulturchef Björn Wiman skräder inte orden 2009-01-26:  Några ”skriver sig ut ur det offentliga samtalet. Exempelvis skämmer tidskriften FiB/Kulturfront nu ut sig genom att med gillande publicera …” bilden och förpassar tidningen till ”yttrandefrihetens gyttjigaste regioner”.

Först att reagera var emellertid bloggaren Nordic Dervish som redan 2009-01-24 snappade upp att Idas satir publicerats även på www.fib.se (där jag är redaktör). Han gillar inte ”verket” och utropar: 

”Stackars stackars dig Palestina om det är sådana infantila själar som kämpar för dig. Med sådana vänner kan sionisterna alla ta semester.”

Israels advokater är nu mycket känsliga för all form av kritik, till och med från de gyttjigaste regionerna.

Läs vad andra bloggar skriver om: , , , , , , ,

Föregående artikelPalestinakartor
Nästa artikelNy uppståndelse
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

3 KOMMENTARER

  1. Det är intressant att fundera över när satir ”biter”. Det handlar inte bara om hur den är gjord, utan också om hur ömma tår den karikerade har.

  2. Tack för att ni vill ta upp den här debatten.
    Dilsa är sedan tidigare känd för sin islamofobiska retorik, men nu även visat en total likgiltighet till den Israeliska övervåldet mot civila i Gaza.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.