Trump, Bill och Bull

Ett hundratal missiler avfyrades igår natt från amerikanska, brittiska och franska krigsskepp som samlats utanför den syriska kusten. Donald Trump, denne ledande människorättsaktivist, hade lovat straff, blod och död åt den syriska regeringssidan. För vad? För ett kemgasangrepp han inte har en susning om vem som begick, föregripande OPCW:s (Organisationen för Förbud mot Kemiska Vapen) undersökning. Allt därtill i uttalat förakt för FN:s Säkerhetsråd. Som vanligt viftade Frankrike och Storbritannien med svansen och ville gärna vara med, dessa Europas eget svar på Bill och Bull.

Giftgasangreppet skall ha utförts av den syriska regeringssidan i ett läge då den har gått från seger till seger i kampen för att befria sitt land från USA/Qatar/Saudi-sponsrade jihadister och legosoldater. Jihadisterna i området i fråga befann sig i kapitulationsläge då den påstådda attacken från regeringssidan ägde rum.

Som så många gånger tidigare försöker en mer eller mindre samlad mediekår att leda oss att tro att Bashar al Assad, denne “onde” och “sadistiske” syriska “diktatorn” åter låtit gasa ihjäl ett hundratal civila, de flesta barn, i ett absurditetens skräckkabinett, likgiltig inför såväl offren som omvärldens vrede, i full trots mot sina egna intressen och vanligt sunt förnuft.

Återigen väser massmedierna ut sin hatpropaganda – ackompanjerade av virvlande krigstrummor, anförda av Västvärldens “ledare” i vad som mer och mer liknar en dödskult. De självutnämnda “seriösa” och “källkritiska” massmedierna avslöjar sig alltmer som rena massmanipulationsvapen direkt riktade mot civilbefolkningen. Svenska Dagbladet föreslår t ex att missilerna måste träffa Assad för att “göra skillnad” (SvD 12/4). Tankarna leds till lynchningen av Gaddafi och förstörelsen av Libyen som fungerande stat. Dagen innan framställer man det som om Ryssland blockerar granskning av gasattacken, helt i strid med vad som faktiskt hände (SvD 11/4). Man kan hitta förvrängningsexempel i nära nog vart enda inslag.

Déjà vu
Varje gång den syriska armén har haft avsevärda framgångar varnar den amerikanska administrationen för att användande av giftgas är en “röd linje”. Varje gång snappar jihadisterna upp denna klarsignal och sprider giftgas samt låter rigga skräckvideor (som några har analyserat närmare). Den röda linjen är korsad, vapenskramlet och hysterin i Västopinionen tar fart. Det är ett under att den syriska regeringen har kunnat stå emot denna ihållande demoniseringskampanj under så många år, och trots det kunnat verka så framgångsrikt i återerövrandet av sitt land från väststödda terrorister.

USA:s FN-ambassadör Nikki Haley hotade i mitten av mars att ta saken i egna händer i Syrien ifall man inte tyckte vapenvileavtalet i Östra Ghouta respekterades enligt USA:s önskemål – även om USA inte skulle lyckas att få ett mandat för ingripande från FN:s Säkerhetsråd. Syrien och Ryssland har varnat för flera veckor sedan att de fått underrättelsesignaler om att gasattacker under falsk flagg var i görningen. Det var alltså bäddat för ett provokationsscenario.

Of course you can buy our BEAUTIFUL weapons.

Väst, förvaltare av sanning och godhet
Den outtalade förutsättningen för rätten att intervenera mot “barbariet” är att den intervenerande sidan är “god” och besitter en högre moralisk och etisk standard. Man är alltså implicit kvalificerad för straffexpeditioner i “humanitetens” namn. Är så fallet? Hur får man det i så fall att gå ihop med att just dessa tre krigshetsande anförare – Donald Trump, Theresa May och Emmanuel Macron nyss och var för sig har mött den kanske mest brutala slaktare världen har sett på länge, alltså Saudiarabiens kronprins och de facto regent, Mohammed bin Salman? Resultat av dessa möten är bland annat stora vapenkontrakt och utvecklande av gemensamma intressen.

Dessa vapen kommer att användas mot Jemen, som under tre år har torterats av Saudiarabien med marinblockad, utsvältning och systematiska bombangrepp mot civilbefolkningen och civila anläggningar.

Destruktionen av Jemen
Men för den jemenitiska befolkningen, som av Saudiarabien har påtvingats världens för närvarande största humanitära katastrof, gäller ingen rätt till beskydd. De är inte ens värda ett klart och tydligt fördömande av förövarens krigsförbrytelser. Saudiarabien är ju ”våra vänner”, och de förolämpar man inte i onödan.

De som fortfarande tror att Västvärldens politik mot mindre och svagare länder drivs av omsorg för Mänskliga Rättigheter måste ha sovit en djup Törnrosasömn under destruktionen av Afghanistan, Irak, Somalia, Sudan, Libyen, Yemen och Syrien.

Det hybrisstinna amerikanska etablissemanget beter sig som om de hade drabbats av en rabiesepidemi, och i synnerhet gäller detta den amerikanska administrationen. Kretsen som Trump har samlat runt sig vill ha krig, ju förr desto bättre, allt medan de till synes hjärndöda “Main Stream Media” släpar aningslösa befolkningar i väst i riktning mot sin undergång.

Men något är nytt. Det skarpa läget ger allt fler människor kalla kårar längs ryggraden. Frågor om krig och fred börjar gälla för oss alla. Cynismerna går inte längre att dölja. Människorna börjar bli rädda, det är inte längre självklart att inte också våra länder skall bli drabbade och att våra barn skall bli offer. Några jobbar hårt för detta, speciellt de som i sin enfald tror sig ha ett hav mellan sig och krigsskådeplatsen! Om denna rädsla kan mynna ut i att folk börjar tänka friare och vågar ifrågasätta våra medier, inte minst de så kallade “public service-medierna”, och dessutom ställa våra vasall-ledare till svars, så kanske ett litet ljus i mörkret kan uppenbara sig. Annars, bevare oss!

Föregående artikelVänsterns olämpliga sängkompis
Nästa artikelDN STÖDER DEN STARKES RÄTT MOT LEGALITETEN
Roland Hedayat
Roland Hedayat är född i Iran, svensk mamma, iransk pappa, uppväxt i Norge, bor i Stockholm sedan 1988, arbetar som systemutvecklare. CIA-kuppen mot Mohammad Mosaddegh 1953, Vietnamkriget, Chilekuppen 1973 och förtrycket av palestinierna är händelser som format hans världsbild.

5 KOMMENTARER

  1. Ur led är Väst, värre än pest! Öst är bäst på fest! Mitt råd är att bära skottsäker väst! Jag är urled på falska politiker som alltid skall vara bäst! Dra dem med rep efter en riktig ”klassiker” häst! Trump – du är en bäst på att vara sämst!

  2. Man minns hur Hitler anklagade Polen för att ha anfallit Tyskland när han satte igång sitt anfallskrig. Den teater som nu har spelats är värre än Hitlers. Fler s k demokratier är med i kören och man iscensätter sådant som det senaste påstådda anfallet med gas från Assad. Den som tittar noga ser ganska enkelt att det hela är fejkat från början till slut. I kväll framträdde Wallströmskan och la fram den svenska linjen: att sitta på två stolar samt i praktiken stöda USA. Som vanligt. Den socialdemokratiska regeringen är en skam för Sverige.

  3. Flickan verkar helt oberörd, berättar en inlärd ramsa. Hon ser inte rädd eller traumatiserad ut på något vis… Ett vettskrämt barn uppträder inte så. Hon skriker eller är tyst. Denna flicka berättar så frimodigt för att göra någon glad.

  4. Hon säger att hon var i källaren och att de fällde en tunna på huset. Den exploderade inte utan ”pyste”. Hon kan inte sett det från källaren utan fått den kunskapen när de gick upp och ut ur huset. I TV4 besökte Stefan Borg källaren i huset där bomben föll. En överlevande berättade om att det lät som en ventil öppnades (jfr. flickans feshshshsh). De som stannade kvar dog – de som tog sig ut överlevde och kom till sjukhuset där de spolades med vatten.

    För mig verkar det vara en märklig attack om den skett från luften och tunnan hamnat på taket utan att explodera (ser ut att vara 4 våningar). Hur kom gasen då ner till källaren? Om den planerats och iscensatts av rebellerna kan en behållare med klorgas kastats ner i källaren.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.