Syrisk soldat med en utsliten Al Nusra-flagga vid Umayyedmoskén i en nyligen av regeringsarmén erövrad del av gamla stadsdelar i östra Aleppo. (Bild: Vanessa Beeley för 21st Century Wire)

Denna sammanställning på Global Research av de senaste turerna runt slutstriderna och evakueringen av de sista så kallade civila från östra Aleppo, inklusive tillfångatagande av en lång rad officerare från den så kallade USA-koalitionen – direkt inblandade på terroristernas sida – i sin kommandobunker i östra Aleppo, måste du läsa.

Även Dick Emanuelsson rapporterar saken på bloggen Mellanöstern – på svenska.

Västmedier tiger som muren. Syriska armén (och Ryssland) har uppenbarligen gjort ett storkap som naturligtvis kommer att utnyttjas i förhandlingarna med USA och dess allierade. Höga Nato-officerare och andra allierade kan släppas mot eftergifter från USA&Co. Det kan alltså ligga även i Syriska regeringens (och Rysslands) intresse att saken inte blir en stor mediesak just nu. FNs säkerhetsråd har tydligen redan sammanträtt om saken bakom lyckta dörrar.

Minns ni den amerikanska serien Homeland. Snart kommer säkert en ny serie om slutstriderna i östra Aleppo…

Ett stycke utsökt propaganda
Jag borde förstås inte sprida denna video, men jag tänker att den är ett så övertydligt exempel på utsökt propaganda från – i det här fallet – Israel.

Den har delats på facebook nästan 10 miljoner gånger och påverkar säkerligen människor enormt.

Men vad är det denna vackra människa uttrycker med sådan kraft? Jo, den antisyriska, antiryska, USA/Israel/EU-styrda bilden av bestialiskt barnamördande i östra Aleppo, ”A Holocaost is going on!”. Dessa genomfalska skildringar, dessa ”Calls for Action–The world is doing nothing”-budskap är mycket farliga. Att israeliska, US-amerikanska, saudiska m fl höga officerare fångades i sin bunker i Aleppo häromdagen, i full färd med att hjälpa och rädda terrorister, passar dåligt in i denna bild.

Så, tro för Guds skull inte på detta!


Tillägg 2016-12-19; kl 14:45

Några bekräftelser på tillfångatagandet av officerare och hemligt möte i säkerhetsrådet om saken finns ännu inte från något officiellt håll. Ingen gagnas av osanningar. Vi avvaktar och tar dessa uppgifter tills vidare med en nypa salt.

Tillägg 2016-12-20; kl 12:05

Klicka på bilden så kommer du till filmklippet…

Syriens FN-ambassadör Bashar Ja’afari, gjorde följande presentation inför världspressen igår i FN-högkvarteret angående den aktuella situationen i Syrien. På slutet tar han upp de främmande underrättelseofficerarna tillfångatagna i östra Aleppo.

Föregående artikelInte småstatspolitik – äventyrspolitik!
Nästa artikelRichard Peters (2) – Återtåg
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

13 KOMMENTARER

 1. Varning! Kan vara fråga om en inplanterad nyhet för att misskreditera alternativa medier!

  Att FNs säkerhetsråd skulle träffas i hemlighet för att diskutera frågan som det står i Voltaire låter som en ren fantasi. För att kunna tro på tillfångantagandet måste det finnas mera bevis, t ex bilder och intervjuer…

 2. Tack Frans! Det är inte omöjligt att denna nyhet är falsk. I så fall har jag gått på den och den ska då genast dementeras. Jag avvaktar, för ännu vet vi inte om det ligger någon sanning bakom.

 3. Det som finns är ett antal namn publicerade dock inga bilder. Om de här personerna är gripna och dessa påståenden som nu finns kan verifieras återstår att se.

  Att amerikanska militärstrateger agerar tillsammans med saudiska som undercover är i och för sig inget omöjligt scenario. Att fransmän och tyskar också skulle ingå är svårare att ta till sig, men Fransmännen har ju varit väldigt aktiva i Libyen osv.

  Säkerhetsrådet inför lykta dörrar, mycket ovanligt, har aldrig skett tidigare. Å andra sidan har en sådan prekär situation knappast ägt rum tidigare.

  Något som förbryllat mig en längre tid är dessa ständigt hysteriska krav på eldupphör och så vidare. Även Löfvén och Wallström har agerat enormt engagerat när det gäller östra Aleppo.

  Om man har kunskap om undercover mitt i området och detta riskerar att avslöjas så borde amerikanarna vara desperata efter ett vapenstillestånd för att evakuera infiltratörerna. EU likaså, som inte har mandat att officiellt vara på plats, men kanske gått in med undercover. Vete fan om inte Hultqvist har någon Hamilton på plats.

  Avvakta som sagt om det finns substans så ska utväxling ske så småningom och hur Syrien och Ryssland vill hantera det är oklart.

  Om det finns täckning för uppgifterna är det världshistoria av högsta dignitet. Konkret med fingrarna i syltburken sida vid sida med Al Qaida för evigt etsat i historieskrivningen.

 4. I dag kallade du mig enögd för att jag avfärdar allt som kommer från Voltaire. Bra att du backar. Men jag undrar om du fortfarande kallar de gamlingar, kvinnor och barn som evakueras ”så kallade civila”?

 5. Nej Benny, men både du och jag vet att gränsen mellan civila och islamistiska terrorister är flytande i östra Aleppo. Det är bara du som uppfattat min formulering som att alla skulle vara terrorister.

 6. En sak jag funderat på är vem som kan ligga bakom, om det nu är så att nyheten om gripna koalitionsofficerare och hemligt möte i säkerhetsrådet är falsk? Vem är då avsändare? Och vem har intresse av att den sprids?

  Antingen är Ryssland/Syrien-sidan avsändare eller USA-sidan. Och då inställer sig genast frågona: Vad har Ryssland för intresse av att denna falska nyhet sprids och avslöjas. Svar: Ingenting! De har ju redan i praktiken segrat.

  Vad har då USA & Co för intresse av att denna falska nyhet sprids och avslöjas? Svar: Stort! De vill gärna förstås på alla möjliga sätt misskreditera vinnarna.

  Slutsats: Är nyheten falsk kommer den sannolikt från förlorarsidan (USA & Co).

 7. Knut!
  Du behöver inte fundera över ”avsändaren”. Thierry Meyssan (Voltaire) arbetar sedan flera år helt öppet för RT, SANA och Iran Press-TV. När du googlar runt lite grann och tittar på alla nedslag om den här historien har de alla en enda källa – Voltaire – som inte har någon källa förutom ”info från syriska myndigheter”, som dessutom inte piper ett ord om ”affären”.

 8. Lyssna på intervjun med Eva Bartlett, den kanadensiska journalisten från en pressträff. Det hon säger väger tungt som en sten.

 9. För övrigt verkar det som om det i CIA/Clintonlägret planeras att göra sig av med Trump. Gå till ICH och se vad som skrivs av bl a Paul Craig Roberts. Tänker dom göra en Juholtkupp?

 10. Tidigare idag bekräftade Bashar Jaafari, Syriens permanenta representant i FN, i stort sett historien med de utländska underrättelseagenterna och militärerna. Det skedde vid presskonferensen efter säkerhetsrådets omröstning.

  Jaafari läste även upp namn och nationalitet på personerna och utlovade att de skulle visas upp efter gripandet.

  Detta indikerar i alla fall att historien kan ha viss substans.

 11. Ingen behöver tveka om vad som var (förlängd) förstanyhet i morgonens Pervyj Kanal. Såväl Putin som Erdogan använde i inslaget samma ordval: ”provokation”. T o m Lavrov såg något skakad ut.

  Man kan undra var livvaktsskyddet fanns. Även på bilderna som kablades ut i Pervyj såg man mördaren ensam med den ihjälskjutne Andrej Karlov på golvet. Senare i inslaget visades en bild på den ihjälskjutne mördaren. Hur kunde en beväpnad person få stå bakom Karlov för att sedan skjuta honom i ryggen utan att livvakter ingrep?

 12. Syriens FN-ambassadör Bashar Ja’afari gjorde en mycket kraftfull presentation i går där han bl a listade ett tiotal utländska säkerhetsagenter som tagits i östra Aleppo och skulle ”visas upp”. Av dessa cirka tio var 3/4 saudier, en israel, övriga – utom en – från andra arabländer. Undantaget var en amerikan. Kanske har där funnits fler militärer från natoländer, men att de hållits hemliga av den syriska regeringen av olika politiska skäl.

 13. Någon dementi från US-koalitionen eller varken-bekräfta-eller-förneka har jag så långt inte kunnat finna. Det talar för att fångarna (om de existerar) kommer att bli brickor i en förhandling

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.