”USA är utan tvivel det land som för flest krig, ödelägger flest länder, dödar flest människor och orsakar mest olycka och elände som följer av krig. Men USA är inte längre ett land som kan vinna ett krig. Den en gång imponerande industriella basen som la grunden för USA:s hegemoni finns inte längre. Och det är ingenting Trump kan göra för att göra det ”great again”. Det tåget har gått.”

Pål Steigansteigan.se >>

Nu har han följt upp med ytterligare fyra tunga analyser. Missa inte dem:

Föregående artikelALTERNATIV TILL INRINGNING
Nästa artikelRESA GENOM AFGHANISTAN / EVA WERNLID

1 KOMMENTAR

  1. Det är intressant att se att även det gamla engelska imperiets krigsförmåga ”dwindles away”. När nu England skall delta i ”försvaret av sina intressen i Hormuzsundet” var finns då förmågan? Sputniknews har en artikel som går igenom det.

    USA har alltså lurat in England i något som inget av länderna klarar av. Visst är det intressant? Och de krav på ökad militär kapacitet som ställs, fr a från USA:s sida, på andra västländer; varifrån skall resurserna tas? Omfördelning av rikedomarna är inte(?) att tänka på, så då får det bli ytterligare nedskärningar av välfärden. Hur skulle den svenska arbetarklassen reagera i ett sådant läge? Är det då någon form av smärtgräns som nås, som i Frankrike?

Kommentera gärna, håll god ton, för- och efternamn krävs!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.