USA-bombs-afghan
Afghan drabbad av USAs bomber

Efter attacken mot Boston maraton den 15 april (ett dåd som tog tre personers liv) skrev den amerikanske författaren William Blum in sin månatliga Anti-Empire Report:

Vad är det som får unga män, förhållandevis välutbildade, med god hälsa, bra utseende och hela livet framför sig, att med kraftfulla sprängmedel mörda helt främmande personer på grund av sin politiska tro? Jag talar naturligtvis om de inom den amerikanska militären – på marken, i luften eller de som styr drönare från ett kontor i Nevada. (…)

Maratonbombningen ägde rum bara dagar efter ett dödligt amerikanskt anfall i Afghanistan som tog livet av 17 civila, inklusive 12 barn, för att bara ta ett bland de ändlösa skräckexemplen under senare år.

US-Bombs-2015
Klicka; länk till källa

För att ge lite perspektiv på det hela: under 2015 släppte terroristledaren Barack Obama 23 144 bomber på fem länder. Det motsvarar i genomsnitt 63 bomber om dagen.
USA:s sanslösa barbari resulterar inte bara i döda och lemlästade, utan traumatiserar hela befolkningar. Människor vågar inte gå ut av rädsla för att bomber plötsligt ska falla från skyn. Men naturligtvis kommer vi inte att få se eller läsa om detta i svenska medier. Det är mer bekvämt att låtsas som om terrordåd på hemmaplan (såsom de i Paris) sker i ett vakuum, som om det vore någon helt irrationellt som inte har någonting med Västvärldens terror att göra. Annars vore ju vi de verkliga terroristerna. Se följande klipp från Democracy Now:

Föregående artikelI Mobergs fotspår (2)
Nästa artikelABF-möte om värdlandsavtalet med Nato
Annika Lagergren
Annika Lagergren är en skribent som ogärna framträder med sitt riktiga namn.

7 KOMMENTARER

 1. Helt vansinnigt och fruktansvärt hemskt! Och värst av allt är att också Sverige hänger med, hur kan Palmeförrädaren Persson få fortsätta med sina Nickedockor och f d ministrar att styra Sverige rakt in i helvetet?

  Varhelst vänstergrupper växer sig starka tystas dom direkt. Vem mördade Palme? Alla vet, men mördaren går fortfarande fri!

  Som vi kunde läsa här i en annan artikel så kommer vänstern och s k oliktänkande att tystas var dom uppträder! Vid anställningsintervjuer tillfrågas den arbetssökande ”Delar du våra värderingar”?

  Hur skall Handelsavtalet med USA kunna stoppas? Igår kunde man höra en av Perssons närmaste män, Mikael Damberg, basunera ut hur mycket nytta Sverige har genom samarbete med USA, massor med arbetstillfällen både i Sverige och USA! Varför diskutera något som redan är klart och avgjort? Samarbeta med djävulen på jorden – Satans Mördare – som Palme uttryckte det!

  I ankdammen Sverige diskuteras Margot Wallströms myglande om en lägenhet! Det är drevet som letat fram något för att få bort henne från sin tjänst som utrikesminister! Wallström har gått för långt menar fascisterna. Hon har kritiserat Israel och det får man inte göra!

  Nickedockan Löfven, sitter i en rävsax. Persson viskar i ena örat och de medvetna Palme-anhängarna (om det finns några kvar) viskar i andra örat! Är man Nickedocka så är man. En ledare saknas, Pierre Schori som tidigare fördöma Perssons in- och utrikespolitik måste komma in!

  Jonas Sjöstedt och vänsterfalangen inom Socialdemokratin borde bilda ett eget parti – samling kring pumpen – Gudrun Schyman, Greider och andra blir en stor tillgång!

  Hoppet finns kvar – något måste hända, ställ fascisterna inför skranket!

 2. Sätt inte för stora förhoppningar på Sjöstedt. Mannen som kallade den mördade amerikanske ambassadören i Libyen för ”en sann vän till Libyens folk” och som sagt att han föredrar USA framför Venezuela.

 3. Att Sjöstedt bodde i USA vet väl alla – Pierre Schorie bor fortfarande kvar. Det måste väl vara en stor erfarenhet att uppleva eländet inifrån och på plats!

  Venezuela och Chaves fick aldrig slutföra sina planer förrän packet var där och som på andra platser fifflade med valet, (om det nu har hållits några s k demokratiska val?).

  I vilka sammanhang har du hört eller läst att Sjöstedt skulle vara vacklande i dessa frågor? Amerikansk press eller Sverigedemokratisk här i Ankdammen?

  Heja Vänstern! Heja Sjöstedt! Heja Greider! Heja Gudrun Schyman och många andra vänsteranhängare. Det hjälper inte hur ni än svärtar ner dessa människor, vi kommer alltid att segra!

 4. ”Vad är det som får unga män, … ?”

  Det banala svaret är att de får, precis som svenska militärer eller Islamiska Statens krigare, betalt för vad de gör. I USA skriver de kontrakt för en fyraårsperiod, vilket ger lön plus sjukförsäkring och en del sociala förmåner för familjen. Efter fyra år får soldaten normalt en ”honorable discharge”, hedervärt avsked, Det ger honom eller henne rätt till fyra års betald universitetsutbildning (GI Bill), militär hälsoförsäkring och fri vård på särskilda veteransjukhus, pension och reseförmåner. Med lite tur sitter de ut perioden på någon militärbas i USA eller utomlands eller på något enormt krigsfartyg som skvalpar runt på världshaven i godan ro.

  Med mindre tur skickas de ut i något pågående krig, men även då är risken för tjänst vid fronten (to see combat) rätt liten. Kanske sitter de ute i Indiska Oceanen och skickar missiler och bombplan mot Irak och Afghanistan. Kanske får de spela dataspel i Nevada med den skillnaden att folk dör på riktigt, när de siktas in med joysticken och skrivbordshjälten trycker av.

  Man påminns om Tom Lehrers gamla visa om Hitlers raketingenjör, som blev en av de ledande inom amerikanska rymdflygstyrelsen, NASA, efter kriget:

  Just ze rockets come up,
  who cares where zey come down
  It’s not my department
  says Verner von Braun.

  Fältsjukvården har också blivit mycket bättre. Väldigt många av de 55.000 amerikanska beväringarna, som stupade i Vietnam-kriget skulle ha överlevt med dagens resurser.

 5. Jag hade hoppats någon skulle reagerat på mitt Goddag yxskaftsvar (”de får betalt…”). Låt mig göra ett nytt försök:

  USA, och särskilt dess utrikespolitik, styrs av en liten minoritet, som döljer sig bakom en vanligen snygg och anständig fasad, senast kallad Obama.

  Från dagens Reuters
  i min översättning:

  … Rubio hade bara 5 miljoner dollar (5 MUSD) i kontanter i slutet av januari, visar federala kampanjfinansieringsrapporter som släpptes i lördags kväll, en tunn buffert enligt modern kampanjstandard.

  ”Conservative Solutions”, en politisk kampanjgrupp som stöder hans kampanj, hade 5,6 MUSD i tillgångar i slutet av januari men spenderade ytterligare 9,3 MUSD på annonser de första 19 dagarna i februari.

  Som kontrast hade ”Right to Rise”, Bushs kampanjgrupp, 24,5 miljoner dollar (MUSD) över men spenderade 6,6 MUSD av det i februari på annonser. Och hans nätverk av donatorer har bevisat sin finansiella makt genom att tidigare ha samlat ihop en krigskassa på 150 MUSD (1,27 miljarder kronor).

  Även innan Bush hoppade av (presidentvalskampanjen), klagade en del donatorer på felsteg under kampanjen och uttryckte oro över styrkan i Trumps kanditatur och Bushs bleka framträdande i debatterna.

  I januari sa ett dussin av Bushs donatorer, som intervjuades av Reuters, att de var arga för att Bush använt deras pengar till attacker mot Rubio i annonser och därmed skadat den kandidat de trodde hade störst chans att vinna.

  De sa också, att de privat hade signalerat till Rubios kampanj, att de skulle stödja honom, när Bush hoppat av. Men de vågade inte säga det offentligt eftersom de var rädda att misshaga Bushdynastin.

  Förutom Bushs pengar förväntas Rubio få stöd av miljardärbröderna Koch och deras donatornätverk, som väntas spendera 400 MUSD (3,38 miljarder SEK) på presidentvalet enligt flera donatorer och Kochs tjänstemän i Kochs politiska organisation.

  Bröderna Koch är också mitt uppe i planer på att undergräva Trumps kanditatur, sa medlemmar och ledare av nätverket på en privat retreat i Kalifornien…

  Miljardärer och dynastier… Men Hillary Clinton ligger också bra till i dollar räknat. Det våras för plutokraterna och deras krig.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.