VAD MAN INTE PRATAR OM I IT-SKANDALEN

IT-skandalen på Transport-styrelsen har fått både partipolitiker och etablerade massmedia att gå i spinn. Visst ska berörda statsråd ställas till ansvar, men om det ska göras korrekt ska ansvariga ministrar pekas ut i både s-regeringar och alliansregeringar sedan minst 1990-talet.

Läs Torbjörn Wiklands artikel på fib.se.

... är läst 177 gånger!

  1 kommentar for “VAD MAN INTE PRATAR OM I IT-SKANDALEN

  1. Håkan Sandin skriver:

    Det handlar snarare om att svenska politiker och byråkrater har missförstått EU-direktivet. Ett exempel är den kommunala upphandlingen av livsmedel till förskolor, skolor och äldreomsorg. Det påstås att förhandlarna är skyldiga, enligt EU-reglerna, att kräva in anbud för att teckna avtal med den billigaste leverantören.

    Det är inte sant. Det EU-reglerna säger är att man i upphandlingen skall söka efter högsta möjliga kvalité till lägsta möjliga pris, vilket är en korrekt princip i alla affärer som i det här fallet gynnar närproducerad livsmedelsproduktion.

    Så till skillnad från övriga EU-länder, som inte lägger ner sina jordbruk och sin lokala matproduktion, har de kommunala upphandlarna i Sverige missförstått ordet kvalité med den sekunda kvantitet man importerar från allehanda leverantörer runt om i världen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.