Lena-Sundstrom
Lena Sundström Bild: Wikipedia

Visst Lena Sundström, visst ska vi uppmana alla människor att inte rösta på det uttalat främlingsfientliga partiet. Men det finns en obehaglig fråga i detta sammanhang. Vem har krattat manegen för detta parti? Jo, de nu etablerade partierna (V dock minst skyldig). På 30-talet fanns en socialdemokratisk folkrörelse som samlade arbetarklassen som stod tydligt emot överheten. Vid sidan av dem fanns även den liberala rörelsen som drog åt samma håll. Så är det inte längre.

Det främlingsfientliga partiet växer nu som hussvamp i vårt samhällshus på grund av de stora traditionella partiernas underlåtenhetssynder. Så, vad ska man rösta på om man känner sig som en riktig Socialdemokrat? V med alla sina fel och brister får det väl bli. Men visst tar det emot.

Min farhåga är att Sofflockspartiet, Blankröstpartiet och Främlingsfiendepartiet kommer att växa ännu mer, på det att demokratin tappar ännu några legitimitetspoäng.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , ,

Föregående artikelDen sanna historien om grundskolan
Nästa artikelADHD-medicin hjälper inte barnen
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

5 KOMMENTARER

 1. Knut!
  Se det som ett anställningsförfarande. Platsen som regering är ute till annonsering, och dessvärre har bara en samling inkompetenter anmält sitt intresse. Dock måste tjänsten tillsättas. Lösningen får väl bli att den minst dåliga tillsätts – men att vi, som chefer, utövar extra stark koll på att dom inte gör nåt dumt.

  Det är det senare vi får ägna oss åt nu.

 2. Fick ett påpekande om att inte bara arbetarrörelsen hade antinazistiska företrädare i riksdagen på 30-talet, vilket förstås stämmer. Lade därför till en mening i texten om det.

  Vad jag tänker på nu är att våra stora partier idag i princip är eniga om hur den ekonomiska krisen ska hanteras, att vård, skola, omsorg, SJ, energisektorn … ska vara ”fria marknader”, att EU ska få ta över stora delar av vår nationella suveränitet, att Sverige ska delta i krig, att staten mer och mer underordnas bankerna mm. Detta är att kratta manegen för SD.

 3. Kollade in Lena Sundströms artikel och blir faktiskt aningen beklämd. Är det så här det låter i hennes bok om danskarna, också? Att valen blir så där ”alldeles särskilt viktiga” när det gäller att rösta BORT någon åsikt, som av PK-lobbyn bestämts vara ofin, kanske t o m ”kränkande” för den ene eller andre skönanden. Folkets vilja spelar ju ingen roll för dessa så ömhudade mollusksjälar, bara de slipper höra ljuden från grottekvarnen.

  Men små sår och fattiga föräldrar har vi ju lärt oss inte förakta. Även om jag nog tycker det skulle vara klädsamt att inte blåsa upp de förra till livshotande blessyrer eller att undvika att utnyttja de senare som tillhyggen i samhällsdebatten.

  Vad som saknas i denna (se t ex den på många sätt helt urspårade debatten kring Sveriges Radio och Soran Ismail) är respekt för den, visserligen lite otydliga och vildvuxna men ändå existerande, opinion i landet, som är kritisk mot den PK-stämplade invandringspolitiken.

  Hur vore det om man för ett ögonblick funderade lite över att även om 95,9% av den svenska valmanskåren skulle vilja rösta bort ett visst parti så räcker faktiskt med ett röstetal på 4,1% för att just ett sånt parti ska ta säte och stämma i den svenska riksdagen. Detta tycker jag är en bra och fullt demokratisk ordning, som ger ett gott minoritetsskydd (om än inte hundraprocentigt). Är det någon mer än Lena Sundström som är oenig med mig på den punkten?

 4. Den socialdemokratiska Folkrörelsen från 30-talet är borta – tack vare förrädarna Persson och hans anhang som ligger raklånga för USA/Israels fötter – till höger om högern!

  Alla utspel före valet med anslutning till Nato – försäljning av Jas-plan till oss själva – att hela samhället som Palme lämnade efter sig har krackelerat – sossarna säger JA till fortsatta vinster i välfärden! V står ensamma – därför måste folk uppmanas att rösta just på Vänstern – varför känner Lena Sundström motstånd?

  Djävulen själv styr världen idag – kolonialmakterna suger sig fast för att fortsätta förtrycket – Cameron kallar invandrarna för Parasiter! Vem är Parasit om inte England och andra medlöpare?

  Varhelst en socialistisk regim uppstår skickar fascisterna dit en
  rebellstyrka som splittrar och söndrar – på vilken lönelista står dessa s k rebeller? Vilken diktatur? Militärjuntan i Grekland hur kom den till? Fråga USA/Israel!

  Militärjuntan i Thailand, vem stöder den? Demokrater NEJ! Vad är i så fall demokrati?

  Stefan Jarls dokumentär ”Godheten” får inte visas före valet p g a avslöjandena med namn och samarbetet med kapitalet – socialdemokratin skulle kollapsa – förhoppningsvis gör dom det ändå!
  Det krävs en revolution för att backa tillbaka!

  Sverige har kommit i dåligt sällskap GRÄV UPP PALME SOM VÄNDER SIG I SIN GRAV!

 5. Det är utomordentligt bra att Ulla-Britt tar upp den släppta näsduken och nu fortsätter diskussionen kring valet, som slutar om två veckor och blir bestämmande för en del av vår framtid de närmaste fyra åren.

  Här vill jag bara ställa henne (och ev andra ”vänster”-sympatisörer) en liten fråga:

  Skulle det inte kunna vara så att det största ansvaret för att ingen riktig opposition mot alliansen kunnat skapas måste tillskrivas alla de ”vänster”-väljare, som (många säkert med allehanda goda skäl) lutar sig tillbaka och skyller på ”ledarna” i stället för att börja arbetet för att skapa en reell opposition, måhända först inom egna partier?

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.