Valet är kvalet

Några dagar till valet nu. Har fortfarande inte bestämt mig. Det finns så många som vet hur dom ska göra. Partiernas främsta företrädare verkar så övertygade och svarar lättvindigt även på Jan Guillous listiga frågor i TV4. Persson bjöd till och med in honom till ett svampparty i nya herrgården, fina Karl-Johan-marker.

Sverigedemokraterna är nästan uppe i 3% nu, trots att Folkpartiet trosvisst står för hårdare tag, språktest för invandrare, utvisning av osvenska brottslingar och annat populistiskt stoff. Ohly slingrar sig lätt ur klorna från kommunistjägare och andra. Maudan är verkligen jättetrevlig, en så´n där kvinna man skulle vilja ha både som jobbarkompis och chef. Då skulle allt vara bra.

KP heter ett litet kommunistparti, det som förr hette KPML(r). Dom är också jättetrevliga, fast lite besservisseraktiga. De har svar på alla frågor, till och med på de religiösa. Men de vill inte ha Musikens hus i Uppsala, men det vill jag. Och dom ställer bara upp i några få kommuner, till exempel i Uppsala.

Så har jag en gammal vänsterkompis som blivit Centerpartist och står på riksdagslistan för Uppsala län. Han vill att jag ska kryssa honom, fast han inte har en chans att komma in. En annan gammal vänsterkompis ska rösta på Reinfeldts arbetslinje, för den tycker han är bra.

Själv har jag suttit i kommunal kulturnämnd för (s), varit förtroendevalt ombud i en arbetarekommun och kassör i en s-förening. Men jag har röstat på andra partier fler gånger än på Socialdemokraterna, just därför att de sossar jag gillar nästan inte finns. Folkrörelser tynar sakta bort och är färdiga för hembygdsmuséum. Det är sorgligt sorgligt.

Men, jag tror på framtiden. Det verkar som man måste vara muslim för att kunna se Sverige med friska ögon. Varför har vi inget muslimskt parti? Vi har ju Kristdemokrater. Vad sägs om Islamdemokraterna? Det skulle röra om i grytan.

Ja, vi får se, jag kommer inte att bestämma mig förrän på valdagen strax innan jag släpper kuverten i urnan. Vad det blir spelar ingen roll i alla fall. Fast visst blir valvakan roligare med ett maktskifte. Och Persson kan få dra sig tillbaka med sin Anitra till nya Herrgår´n. Fast det unnar jag honom inte, den drummeln. Han borde dömas till livstids statsminister.

... är läst 1056 gånger!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.