Var är mamma?

var-ar-mammaJa, lite suddigt foto kanske, men intressant. Jag fotograferade teckningen på Hornstulls bibliotek i Stockholm för ett par dagar sedan. Ett fruntimmer är ute med barn & barnvagn, men hennes uppmärksamhet verkar helt riktad på mobilen. Och barnet undrar: ”Var är mamma?”

Inte så dum fråga. Tidigare i år hörde jag ett radioinslag som berättade om ett problem med barn och mobiltelefoner. Det handlade inte, som man kanske hade kunnat vänta sig, om strålning som skadar på sikt. Det handlade om att föräldrar som är helt uppslukade av sina mobiler samtidigt som de är med barnen verkar frånvarande – och det är samma beteende som svårt deprimerade föräldrar kan visa upp. De har svårt att ta in omgivningen, verkar ”borta”, har väldigt liten kontakt med barnet. Och det kan slå över på barnets psykiska välbefinnande också.

Var är mamman? – Ja, hon kanske är uppslukad av sin egen mobila bubbla, tämligen omedveten om vad som finns utanför. Hoppas hon inte kraschar med barnvagnen åtminstone.

... är läst 326 gånger!

  3 kommentarer for “Var är mamma?

 1. Martin Kullberg skriver:

  Finns det egentligen något mer helylle-borgligt än att förfasa sig över ungdomens degenerering.

  Det lustiga är att generationen som satt klistrade vid TV:n förfasar sig över skärmar.

 2. Bengt Svensson skriver:

  Martin K!
  Jag förstår inte vad din kommentar har med småbarn i barnvagnar att göra eller deras mentalt frånvarande föräldrar.

 3. Anders Persson skriver:

  I Danmark är man som bekant inte glad åt invandrare. Men hur ska man då lösa problemet med ålderskurvan, för många gamla och för få unga. Se här den typiskt danska lösningen: gör fler barn för ”bestemors” skull.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.