500 tågar i protest mot Israels folkmord i Gaza en grå och slaskig dag i Uppsala. De flesta palestinier, men ändå några svenska infödingar, kanske 10 procent. Varför tvekar man, jo för att ingen protesterar mot Hamas’ terrordåd. Visst var det förfärligt att många oskyldiga dödades den 7 oktober. Men att jämföra dådet den 7 oktober med 9 veckors fullskaligt bombardemang av skyddslösa civila i bostäder, skolor och sjukhus är en omöjlighet. Ord för det som nu sker mot drygt 2 miljoner palestinier kan bara jämföras med nazistiska hämndaktioner, illdåd och industriellt massdödande under andra världskriget. Och denna gång inte mot judar utan i judars namn. Obegripligt!

Föregående artikelNEJ TILL MILITÄRA SAMARBETSAVTAL MED USA I DANMARK, FINLAND, OCH SVERIGE
Nästa artikelKrigsförbrytare bakom DCA-avtalet
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

3 KOMMENTARER

  1. ”Varför tvekar man, jo för att ingen protesterar mot Hamas’ terrordåd. Visst var det förfärligt att många oskyldiga dödades den 7 oktober.”

    Nu sprids ju inte sanningen, varken i lokalpressen eller i Public Service om Israels agerande med hejvilt skjutande mot allt och alla med alla till buds stående medel, vilket innebär att Israel tog livet av åtskilliga av de civila dödsoffren, hur många lär vi aldrig få veta. Inte heller att Hamas mål med attacken faktiskt var militära baser och att ta så många gisslan som möjligt för fångutväxling. Inte heller får vi veta att Israel är en grym ockupationsmakt som varje år tar livet av civila palestinier som protesterar mot sin ockupationsmakt vilken varje år, genom nya olagliga bosättningar och trakasserier, gör livet allt svårare. Inte heller att Hamas bör betraktas som en motståndsrörelse med uppgift att motarbeta ockupationen.

    Hade människor fått en allsidig och korrekt information borde rimligen många många fler demonstrera. Hade våra politiker haft moral och ryggrad hade de arrangerat demonstrationerna.

  2. Håller helt med dig Knut i det du skriver, det Israel gör nu är helt utan all anständighet och jag förstår inte varför protesterna i Sverige inte är större.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.