Tänd med värmepistolenGrillning hör sommaren till. Jag fick en Webergrill i 40-årspresent. I år, 23 år senare köpte vi en ny. Den gamla var helt upprostad i bottenspjället så att briketterna inte kunde släckas och sparas till nästa grillning.

Det blev ännu en Weber, fast ett nummer större. De hade inte den mindre modellen, så jag fick den till samma pris som den mindres. Den kostade inte mer än den förra gjorde för 23 år sedan. ”För att den görs i Kina nu”, som en kompis konstaterade. Denna ska väl räcka livet ut. När jag är 86 ska väl någon annan ta hand om grillningen.Problemet med grillning har alltid varit tändvätskan som osat varje gång. Har provat miljövänlig tändgelé, men med klent resultat. Har också sett elektriska tändare, ungefär som doppvärmare man sätter ner i kolhögen, men inte slagit till på en sådan.

En av sommarens gäster frågade om jag hade en värmepistol. ”Många har sådana för att ta bort gammal färg på något gammalt föremål”, sa han. Jo, det hade jag förstås. Bara att sätta sladden i väggen och tända grillen. Ett par minuter med värmepistolen får fart på glöden. Helt utan utsläpp av tändvätskeångor.

Idag grillade vi kycklingbröstfiléer med lite olja och örtkryddor. Till detta kokt potatis och en grillad tomat, allt på några färska salladsblad från pallkragen.

Föregående artikelSommartest
Nästa artikelPlötsligt klarnar det
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

1 KOMMENTAR

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.