VARNING FÖR DRIVVEDSTEORIER

“Statens främsta och förnämsta uppgift är att trygga landets fred, medborgarnas försörjning, territoriets okränkbarhet. Alla andra uppgifter, hur behjärtansvärda de än må vara, är sekundära i förhållande till denna primära. Varför? Därför att om den senare inte lyckas, blir det så mycket svårare eller rentav omöjligt att utföra allt det andra som människor har rätt att förvänta sig av sina institutioner (till vilka också måste räknas företagsamheten) och sina myndigheter.”

Någon måste återställa sans och balans i Sveriges f n helt förvirrade försvarsdebatt. Här är ännu ett exempel på att Anders Björnsson och alliansfriheten.se för närvarande än omistliga för detta.

... är läst 718 gånger!

(Visited 1 times, 1 visits today)

  3 kommentarer for “VARNING FÖR DRIVVEDSTEORIER

 1. H Georg Brüning skriver:

  Förnuftets röst – gärna – om man önskar riskera jobbet och karriär! Många duckar och flyter med.

  Alla (förväntade) demokratiska länder med en yrkesarmé har problem med rekrytering- “… man kan inte upphandla strids-duglighet” – Detta visste de, som avskaffade (vilande) värn-plikten – som tur var. Sedan kan man ju undra vad svenska soldater i handen gör i andra länder – dör för fosterlandet?

 2. Bra. Frågan är bara varför folk inte stöttar fredliga alternativ, röstar tvärtemot, inte valsamverkar sig över 4% eller t o m bojkottar den lilla demokrati vi har?

 3. Bo Persson skriver:

  Martin Gustavsson!
  Vi har inte erbjudits möjligheten att rösta för eller emot den allmänna värnplikten. Vi har heller inte erbjudits möjligheten att rösta för eller mot neutralitetsdoktrinen.

  Sedan den allmänna värnplikten tillsammans med neutralitetsdoktrinen avskaffades röstar jag därför inte alls.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.